Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 09-2013

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   K 2013 - Invitatie la Targul si Expozitia Internationala #1 din industria de mase plastice si cauciuc.

      Cu peste 3.000 de expozanti, K in 2013 va fi din nou de necontestat nava amiral a industriei si prin urmare, ideal pentru afaceri si platforma de contact pentru idei inspirate si decizii de perspectiva. In peste 168.000 mp de spatiu expozitional net, in 19 sali de expozitie, o oferta completa si in mod clar structurata va asteapta.
   La K 2013, aproximativ 3.100 de expozanti (la ora la care scriu articolul erau mai exact 3240 companii) din 60 de tari va vor prezenta cele mai recente evolutii in utilaje si echipamente pentru industria materialelor plastice si cauciuc, materii prime si auxiliare, precum si produse semi-finite, componente industriale si produse din material plastic armat. Furnizorii variaza de la corporatii la nivel mondial pana la companii start-up, produsele includ polimeri standard, precum si personalizate. Un total de 200.000 de specialisti din intreaga lume sunt asteptati pentru a vizita targul, care va fi deschis de miercuri 16 Octombrie pana in 23 Octombrie, de la ora 10, pana la 18:30.
    Unde expertii intalnesc:
 - Numarul 1 in expozitiile de materiale plastice si cauciuc din intreaga lume
 - Cea mai mare, mai larga si mai internationala gama de exponate
 - Piata pentru teme vizionare si solutii inovatoare, durabile
 - Cea mai prestigioasa platforma de afaceri si comunicare.

K 2013

   Grupe de produse principale si grupuri-tinta

   K 2013 va fi, de asemenea, platforma de piata ideala pentru informare , inovatii si investitii. Aici puteti gasi intreaga oferta globala din industria materialelor plastice si cauciuc. O necesitate pentru aceste sectoare industriale.
   Materii prime si accesorii:
 - Conservarea resurselor
 - Eficienta energetica
 - Solutii functionale
 - Sustenabilitate
 - Globalizare
    Jucand rolul lor esential in imbunatatirea eficientei resurselor si energiei, materiale plastice si cauciuc sunt materiale ale secolului 21. In centrul atentiei vor fi nu doar materii prime standard, optimizate, dar, de asemenea, pe materiale plastice bio - avansate si armate si cele mai recente evolutii in domeniul materialelor structurale si polimeri functionali pentru aplicatii futuriste. Prezentate de catre companii internationale de top.
   Decorul perfect pentru tine de a face o impresie de durata cu compania dumneavoastra pe scena internationala. Astfel incat sa puteti construi avantajul competitiv. K face diferenta.
    Produse semi - finite, piese tehnice si materiale plastice armate:
 - Imbunatatirea eficientei
 - Tehnologii progresive
 - Compozite
 - Constructii usoare
    Astazi, solutii eficiente energetice si “eco-friendly” (prietenoase cu mediu, ecologice) produsele nu mai sunt posibile fara materiale plastice si cauciuc. Reunind laolalta alegerea de materii prime si materiale compozite cu cele mai bune si posibile metode de prelucrare de produse si aplicatii noi, care in multe industrii culmina in noi oportunitati de afaceri.
   Masini si echipamente pentru industriile de materiale plastice si cauciuc:
 - Energia si utilizarea eficienta a resurselor
 - Optimizarea procesului anticipativ
 - Procese de productie integrate
 - Reducerea timpilor de setare
 - Demonstratii
   Asistarea la prezentari “live”, unice, ale unitatilor de productie sofisticate si cea mai extinsa gama de masini si echipamente din intreaga lume. Impreuna, ele iti ofera imbunatatirea tehnologiilor de productie, procesare si tratament cuplat cu strategii inovatoare de sporire a eficientei energetice si materialelor.
   Servicii pentru materiale plastice si cauciuc industrie:
   
Materialele plastice si cauciuc sunt intr- un proces constant de evolutie tehnologica. La K 2013, specialisti si institute de cercetare vor fi cele care ofera perspective in cele mai recente evolutii - vizionari si ganditori “iesiti din cutie” care combina teoria si practica. Cunostinte de ultima ora pentru compania ta - de ce nu aranjati o intalnire ?
   Grupurile tinta:
 - Fabricarea produselor din plastic si cauciuc
 - Producerea si prelucrarea cauciucului
 - Ambalaje / distributie
 - Constructii / arhitectura si design interior
 - Auto, aviatie si industria aerospatiala
 - Inginerie electrica / electronica
 - Productie de masini si fabrici
 - Agricultura
 - Tehnologia medicala / mecanica de precizie / optica
 - TIC ( tehnologia informatiei si comunicarii )
 - Tehnologii pentru energie / fotovoltaice
 - Sport / timp liber
 - Industria chimica.

   Inovatii la K 2013

   Cu ajutorul matricei de cautare puteti identifica expozantii care prezinta in mod clar imbunatatiri si / sau modificat fundamental produsele si procesele in zone clar definite de aplicare. Acest lucru va permite sa pregatiti vizita dumneavoastra la salile de expozitie individual, facand astfel utilizarea optima a timpului la K.

   K App

   Tocmai la timp pentru K 2013, aplicatia K-App cu toate informatiile relevante cu privire la primul targ din lume pentru materiale plastice si cauciuc.
   Aplicatia ofera o integrare perfecta cu smartphone-uri : cautare deconectat de la Internet, legatura GoogleMaps si interactiv harta salilor va permite sa fiti perfect pregatiti pentru comertul vizita echitabil . Cu aceasta aplicatie exclusiva aveti intotdeauna toate detaliile relevante pentru targ, virtual "in mana" .
   Folositi aplicatia ca instrument de informare si orientare in timpul sejurului dumneavoastra la K 2013.    Planul salilor, interactiv, este ghidul dumneavoastra si va arata toate in detaliu. Mariti pentru informatii suplimentare cu privire expozanti si produsele lor. Cautati in baza de date pentru cele mai recente stiri.
   K App - descarcare gratuita, pentru diverse sistele de operare, de la adresele:
   iTunes
   Android Market

   “Science Campus”

   Premiera la Campusul de Stiinte de la K 2013 - Forumul de discutii intre stiinta si industrie, protejarea si imbunatatirea performantei inovatoare a industriei, cooperarea intre institutiile academice si intreprinderile comerciale sunt o contributie importanta la avantajul competitiv pe fiecare segment al industriei. Noul “Science Campus”, lansat la K 2013, cel mai important targ de specialitate pentru materiale plastice si cauciuc din lume, a luat acest efect pozitiv in cont. Forum special, deschis de la 16 pana la 23 Octombrie, ofera o privire de ansamblu asupra activitatilor si rezultatelor. Prezentat de numeroase organizatii stiintifice, evenimentul este destinat pentru a intensifica dialogul intre stiinta si industrie .
    Pentru prima data, 16 universitati, institute si agentii s-au reunit in Sala 7 din zona de expozitie din Düsseldorf, pentru a prezenta tehnologii si solutii de pionierat pentru provocarile majore cu care se confrunta industria materialelor plastice si cauciuc. La comunicarea si forumul de discutii gazduit in centrul “Science Campus”, gazdele vor discuta despre probleme de actualitate care privesc intreaga industrie, cum ar fi:
 - Suprafete (scop functional si procese)
 - Integrarea functionala (materiale si procese)
 - Tehnica de usurare a greutatii (materiale si procese structurale)
 - Cicluri de materiale (resurse regenerabile, biopolimeri, reciclare)
 - Educatia stiintifica
   Membrii Consiliului Stiintific al K 2013 sau mai degraba, echipe din institutele lor vor pregati aceste probleme pentru prezentare.
   Urmatoarele institutii academice vor fi prezente la “Science Campus” de la K 2013:
   - Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe (agentia de resurse regenerabile)
   - Fraunhofer institutes
   - Applied Optics and Precision Engineering – IOF
   - Applied Polymer Research- IAP
   - Structural Durability and System Reliability- LBF
   - Chemical Technology – ICT
   - Interfacial Engineering and Biotechnology – IGB
   - Wood Research, Wilhelm-Klauditz-Institut – WKI
   - Laser Technology - ILT
   - Process Engineering and Packaging – IVV
   - Mechanics of Materials – IWM
   - Darmstadt University – Institute for Polymer Engineering
   - RWTH Aachen – Institute of Plastics Processing
   - Leibniz Institute for Polymer Research
   - Technical University Dresden – Institute for lightweight engineering and polymer engineering
   - Stuttgart University – Institute for Polymer Engineering

K 2013

   Mai multe informatii puteti obtine de la adresele: K 2013 pe mobil, K mobil Shop si Design Chain @ K.

   Sursa: K 2013.

   Comentariu:

   Silviu Corneliu Ghetiu spunea ...
   Cred ca toate informatiile prezentate mai sus va vor determina sa mergeti la acest impresionat targ din industria de mase plastice si cauciuc.
   Din pacate, doar 4 companii romanesti si-au anuntat participarea :
   - DUCATEX S.A. RO JILAVA , ILFOV - Hala / Stand = 08B / C28
   - ELECTROMAGNETICA S.A. RO Bucuresti - Hala / Stand = 07.2 / B11
   - Gravolab CNC RO Campulung Muscel , judetul Arges - Hala / Stand = 03 / E27
   - STEWO Plastic Prod S.R.L. RO NASSAUD - Hala / Stand = 08A / F20
  dar putem imbunatati prezenta la acest targ chiar si in calitate de vizitatori !!!

   01 Octombrie 2013


   ENGEL | e-Calc App - un instrument complet pentru fiecare masina de injectie.

   ENGEL lanseaza o noua era de servicii cu e-Calc. Cu acest instrument se poate calcula foarte usor cursa pentru volum, presiunea de umplere, forta de inchidere, timpul de racire si viteza snecului.

   

   ENGEL ofera acum clientilor chiar mai mult sprijin cu o noua aplicatie pentru dispozitivele mobile. Dupa introducerea a doar cativa parametri, e-Calc furnizeaza automat valorile necesare pentru materiale si componentele dependente de proiectare a masinii de injectie mase plastice, precum si datele critice de setare, asigurandu-se astfel ca masina de injectie (turnare) se potriveste perfect cererii aplicatiei din mana.
   Datele materialelor sunt stocate in soft (app-aplicatie). Pe baza acestora, e-CALC ghideaza pas cu pas utilizatorul spre rezultat. Valorile optime pentru cursa volumului necesar, presiunea de umplere care apare, forta de inchidere (strangere) rezultata, viteza snecului si timpul de racire sunt calculate .

   Pana in prezent, ENGEL a sprijinit clientii sai in proiectarea (setarea) masinii, cu o prezentare de date care nu elimina nevoia utilizatorului de a efectua calculele necesare . Chiar si cea mai mica eroare de calcul poate duce la proiectarea (setarea) ineficienta a masinii de injectie. Aplicatia ofera, de asemenea, mai multa siguranta. Procesatorii de plastic chiar mai putin experimentati se pot baza pe software-ul pentru a gasi masina cea mai potrivita in cel mai scurt timp posibil. In acelati timp , beneficiile setarii masinii in ceea ce priveste setarile de proces in operatiunile in curs . Ei nu mai au nevoie de un calculator si nici nu trebuie sa introduceti date materialelor manual.

   Intotdeauna la indemana - intotdeauna de ultima ora "Smartphone-ul este ceva ce trebuie sa fie mereu la indemana. Aceasta disponibilitate permanenta a fost ceea ce ne-a determinat sa dezvoltam o aplicatie pentru prima data" , subliniaza Dr. Georg Steinbichler, Senior Vice Presedinte de Dezvoltare de Tehnologii de la ENGEL AUSTRIA. " Obiectivul nostru este de a continua sa facilitam utilizarea tehnologiei de injectie (turnare) ENGEL in ciuda cresterii diversitatii functionale. "

   Datele pentru materialele termoplastice tipice, care au fost grupate in prealabil intr-un mod compact pe o scara, sunt acum stocate in aplicatie. Acestea includ , de exemplu, temperatura si timpii topiturii, matritei, pre-uscarii, factori de viscozitate si grosimea de perete, temperatura de conductivitate si temperaturi de demulare, vitezele (periferice) admise ale snecului, valorile entalpiei si ghidare pentru pierderi de/la prelucrare. In plus, noul software include un glosar de termeni tehnici.
   Comunicarea cu clientul este din nou simplificata "Vedem un mare potential pentru service-ul nostru pentru clienti si pe termen lung pentru departamentele noastre de instruire, in tehnologia app (aplicatiilor)" subliniaza Wolfgang Degwerth, sef al Customer Service Division ENGEL AUSTRIA . "Multumita e-Calc, noi am simplificat din nou comunicarea intre ENGEL si clientii nostri si intram acum intr-o cu totul noua era de servicii. E - calc este unul dintre primele aplicatii care au fost dezvoltate pentru industria de turnare prin injectie."
   ENGEL e - Calc App este disponibil de la magazinele furnizoare, in germana si engleza, pentru smartphone-uri cu Android si iOS. Versiunea pentru smartphone-uri cu Windows este in curs de dezvoltare.

   Sursa: ENGEL.


   Ceas Honey B.

      In primul proiect prezentat este vorba despre designul unui ceas al firmei Breil (care a fost si tema concursului: Design Time Breil gazduit de firma Breil si organizat de designboom in colaborare cu binda italia, in anul 2011.
   Ceasul Honey B (B de la Breil sau Bee (albina)) este un ceas cu doua sensuri : honey cu sensul de dragut (iubit, dulceata) si honey cu sens de miere de albine.

   Acest ceas se evidentiaza si este caracterizat prin aceea ca:
   1. - afisajul ceasului este rotit cu un unghi de 30 de grade in sensul acelor de ceasornic (sau opus) si cu 3 - 5 grade fata de planul orizontal (pentru a facilita astfel citirea acestuia mai usoara, din pozitia normala a mainii);
   2. - cureaua &/ carcasa ceasului poate fi facuta integral din inox / aur, plastic sau cauciuc (silicon) sau in combinatii ale acestora.

   Dintre componentele ceasului remarcam:

1. - surub cap hexagonal;
2. - ac albina;
3. - suprafata conica;
4. - suprafata (plan) inclinata (unghi de 3 - 5 grade);
5. - albina;
6. - buton sub forma de lingura miere;
7. - aripi albine (inscriptionate pe sticla prin procedeu de matuire);

Ceas Honey B

   La realizarea acestui ceas s-au folosit mai multe elemente de design caracteristice tematicii alese, cum ar fi: hexagonul (forma fagure), lingurita miere de albine, ac albina, inclusiv o albina (cu aripile desenate pe sticla prin procedeu de matuire).

Ceas Honey B
Ceas Honey B
 
 
Ceas Honey B
Ceas Honey B
 
 
 

   Pentru stilizarea, de exemplu, siglei sau urmat pasii de mai jos:

   Prezentarea in format .PDF o puteti accesa din pagina: Ceas Honey B.


   Maner usa "Chains".

      In al doilea proiect prezentat este vorba despre designul unui maner de usa (care a fost si tema concursului: "Hands on door handles" organizat de designboom în colaborare cu COLOMBO DESIGN, in anul 2011).

   Idea de manere din lanturi este o idee simpla, de a refolosi cat mai multe elemente standardizate (gata produse), in cazul nostru clasicul lant de asigurare a usii, cu toate elementele prezente, in plus, usa poate fi si ea stilizata cu lanturi (zale), asa cum se poate observa in exemplele de mai jos.

Maner usa "Chains"
Maner usa "Chains"
Maner usa "Chains"
Maner usa "Chains"

   Lanturile pot fi standardizate DIN 766 sau 763, de preferat din inox, slefuite cu luciu (sau dincontra - matisate (sablate)) si bineinteles, zalele sunt sudate intre ele pentru a asigura rigiditatea necesara.

   Prezentarea in format .PDF o puteti accesa din pagina: Maner usa "Chains".

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com