Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 06-2013

   Articole:
   - Plastic anti-reflexie inspirat de ochii de molii;
   - Brevete din luna Iunie;
   - Noutati de la DuPont - Iunie 2013;
   - Top 6 aplicatii mobile pentru ingineri;
   - Actualizare brevet ambalaj "Carbowl";
   - Nume importante la EXPO PLAST 2013, intalnirea anului in industria de prelucrare a maselor plastice;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Plastic anti-reflexie inspirat de ochii de molii.

   Cercetatorii de la A*STAR's Institutului de Cercetare si Ingineria Materialelor (IMRE - Institute of Materials Research and Engineering) si partenerii lor comerciali au dezvoltat un nou material plastic, care sa reflecte doar 0.09 - 0.2% din lumina vizibila. Acest lucru sau superiorii anti-reflexie si anti-orbire din plastic existenti pe piata, de obicei au raportat de reflectivitate de aproximativ 1% din lumina vizibila. Astfel de materiale plastice sunt utilizate în orice, de la ecrane TV, la ferestre si chair celule solare. Datorita metodei nanotehnologice unice utilizate, plasticul nou dezvoltat de IMRE sustine reflectivitate foarte mica (< 0,7%), la unghiuri de pana la 45 ˚. Acest lucru înseamna ca telespectatorii pot avea unghiuri largi de vizualizare, cu mai putina stralucire orbitoare si celulele solare organice cu suprafete mai mari de absorbtie a luminii.


Imagine scanata cu microscop electronic (SEM - scanning electron microscope), care arata
ingineria nanostructurii anti-reflexie care imita structura gasita în ochii de molie. (Sursa: IMRE)

  "Noul material plastic a fost posibil din cauza expertizei unice de “nanoimprint” pe care le-am dezvoltat la IMRE," a declarat Dr. Low Hong Yee, cercetator senior, care este lider in aceasta cercetare. Mai multe companii sunt în procesul de licentiere a tehnologiei nanostructurate anti-reflexie de la Exploit Technologies Pte Ltd, ramura de transfer de tehnologie de la A*STAR. "Suntem in curs de dezvoltare, de asemenea, de cercetari complementare care permite ca tehnologia sa fie usor consolidata la scara industriala", a explicat Dr. Low.

   Sursa: Science Daily.


   Brevete din luna Iunie.

   Trei brevete care apar in numarul din Iunie al Packaging Digest:
   - o eticheta indicator temperatura, inteligenta: www.packagingdigest.com/Temperaturelabel;
   - o bautura resigilabila, se poate termina cu un sistem de închidere cu alunecare: www.packagingdigest.com/bevcanend;

   - o sticla cu o racleta interna pentru confort in distribuire: www.packagingdigest.com/scraper;

   Sursa: Packaging Digest.


   Noutati de la DuPont - Iunie 2013

   - Stati confortabil datorită stiintei materialelor durabile si colaborarea cu DuPont;
   - Tampoanele din DuPont™ Hytrel®, tin calea ferata pe pista.;
   - Inovatie pentru biciclete pe calea succesului;
   - Cum dispozitivele portabile faca fata rigorilor vietii moderne;

   - Stati confortabil datorită stiintei materialelor durabile si colaborarea cu DuPont;

   Generatia de scaune de lucru Knoll®, care a revolutionat lumea scaunelor de birou, a beneficiat de un sprijin semnificativ, de stiinta materialelor durabila, de prelucrare si experti in dezvoltarea de aplicatii de la DuPont. Scaunele îmbratiseze ideea de proiectare elastica, în cazul în care un produs se rearanjeaza sau ca raspuns la utilizator.


Folosind proprietatile inerente ale DuPont ™ termoplastice de înalta performanta si în special
DuPont ™ Hytrel ® RS TPC-ET pentru Flex Back Net, generatia de scaune Knoll ®
literalmente se îndoaie dupa cum se schimba pozitia si raspunde la miscarile dumneavoastra.

   Cheia caracteristicilor de scaun flexibil si de sustinere este utilizarea de înalta performanta a termoplasticelor DuPont în forma regenerabila provenind de la DuPont™ Hytrel® RS TPC-ET pentru spatele flexibil tip retea (Flex Back Net) cu nici un compromis pe proprietati si DuPont Hytrel ® TPC-ET si DuPont™ Crastin® PBT pentru controlul dinamic al suspensiei (Dynamic Suspension Control).

   Sursa: DuPont.

   - Tampoanele din DuPont™ Hytrel®, tin calea ferata pe pista;

   Hytrel® este ideal pentru piese care necesita excelente proprietati de oboseala la flexare si temperatura larga de utilizare. Rezista la rupere, cresteri de flexibilitate, fluaj si abraziune si ofera rezistenta si rigiditate plus tenacitate remarcabila, rezistand la hidrocarburi si multe alte fluide.


Hytrel® poate fi prelucrat cu usurinta prin procedee conventionale termoplastice, cum ar fi
turnarea prin injectie, turnarea prin suflare, calandrarea, turnare rotativa, extrudare si turnare topitura..

   Tampoanele îndeplinesc sarcina lor admirabil, în timp ce arata uzura neglijabila în comparatie cu starea lor nou-nouta.


Datorita tampoanelor feroviare realizate din DuPont ™ Hytrel ®,
caile ferate din întreaga lume au experienta multor ani de utilizare fara probleme.

   În multe tari, transportul feroviar este în continuare cel mai popular mijloc de transport, care leaga centrele populate cu cartierele de comert si centrele oraselor (urbane) cu centrele rurale. Pentru companiile de exploatare feroviare, întretinerea infrastructurii feroviare este vitala, dar poate fi o adevarata provocare. Defalcarile si închiderile nu pot fi pur si simplu tolerate.
   Hytrel ® a vazut actiune în aplicatii similare în întreaga lume, de la linii de metrou, la liniile de navetisti, la linii de transport grele, cu unele sisteme de operare la temperaturi extreme. Acest incredibil de flexibil elastomer poliesteric termoplastic ofera flexibilitate de cauciuc, putere de material plastic si de prelucrabilitate de termoplastice.

   Sursa: DuPont.

   - Inovatie pentru biciclete, pe calea succesului;

   Larg acceptat ca una dintre formele cele mai eficiente din lume de transport, bicicleta este, fara îndoiala, una dintre inventiile cele mai impresionante si de durata ale omenirii. Cu productia mondiala situandu-se în jurul valorii de 140 de milioane bucati pe an, este nevoie de ceva cu adevarat special pentru a face un impact în aceasta piata incredibil de matura.


Magiclever ofera biciclistilor un control mai mare si simplitate operatiilor.
O simpla moneda este tot ce este necesar pentru a regla tensiunea de franare.


Magiclever apeleaza în mod semnificativ la DuPont ™ Zytel ®,
PA6 armata cu fibra de sticla.
Testarea extinsa a dovedit durabilitatea în aceasta aplicatie.

   Din 1816, bicicleta a suferit unele modificari majore de proiectare, începand din 1860, cu introducerea de pedale atasate la roata din fata. Dar este corect sa spunem ca, în ultimele decenii, designul actual al bicicletei si functionalitatea componentelor sale principale au ramas relativ stagnante.


Stempark ofera un mod rapid si usor pentru a reduce latimea bicicletei pentru depozitare si transport.
Este nevoie de doar doua click-uri sa plieze ghidonul paralel cu roata din fata.


Stempark realizat din DuPont ™ Zytel ®, PA6 armata cu fibra de sticla si DuPont ™ Zytel ® HTN.
Din perspectiva companiei IXOW, materiale plastice sunt mai usor sa se integreze,
acestea ofera frumoase caracteristici mecanice si ofera un frumos simt tactil si aderenta.

   Doua produse: Magiclever si Stempark, sunt alternative inovatoare la manetele de frana existente si respectiv articulatiile ghidonului. Magiclever este o maneta de frana care încorporeaza un sistem patentat de reglare a cablului de tensiune, care permite pilotului sa reglezefranele fara in”locknut” traditional, care poate fi dificil de utilizat. În plus, cablul de frana iese pe ghidon, cu cablu si carcasa protejata, eliberand zona din fata ghidonului. Acest lucru este de interes in special pentru bicicletele de oras, unde un cos poate fi foarte usor de adaugat.
   Ambele componente fac uz semnificativ de materiale plastice de inginerie sub forma de DuPont™ Zytel®, PA6 întarita si armata cu fibra de sticla, care se ofera drept finisare de suprafata fara a necesita vopsire. Stempark are, de asemenea, avantaje ale proprietatilor portante oferite de DuPont™ Zytel® HTN.
   Mai multe informatii puteti obtine la: IXOW - www.ixow.com

   Sursa: DuPont.

   - Cum dispozitivele portabile fac fata rigorilor vietii moderne;

   DuPont ™ Zytel ® HTN ajuta designerii de a face carcase subtiri, mai usoare si mai durabile în timp, pentru o serie de console de jocuri, laptop-uri si piese pentru tablete, de lunga durata. Piesele sunt, de asemenea, mai usor de produs, datorita curgerii excelente si stabilitatii dimensionale.    Clasele regenerabile provenite, de asemenea, ajuta producatorii sa abordeze obiectivele de durabilitate, chiar mai agresiv.

   În aprilie 2013, telefonul mobil a sarbatorit 40 de ani de la ziua de nastere. Acesta a evoluat de la o baterie de dimensiunile unei serviete si receptor, care întindea definitia de telefonie mobila, la un dispozitiv nu mai mare decat mana si care ofera putere de calcul incredibila. Aceasta scadere radicala în marime si capacitatea de a ambala atat de multa putere se datoreaza performantelor multiple oferite de materialele plastice de inginerie moderne.
   Un material care bifeaza toate casetele pentru producatorii de dispozitive portabile este DuPont ™ Zytel ® HTN rasina poliamidica de înalta performanta. DuPont. Zytel ® HTN ajuta carcasa de telefon mobil sa fie subtire, mai usoara si mai durabila, în timp ce face o serie console de jocuri, laptopuri si piese pentru tablete mai durabile si mai usoare pentru a fi produse. Acesta ofera proprietati, cum ar fi rigiditate, greutate redusa, putere, libertate de proiectare si potential pentru reducerea costurilor de productie la o noua generatie de rame subtiri, pini si carcase.


DuPont™ Zytel® HTN ajuta designerii de a face carcase subtiri, mai usoare si mai durabile
în timp pentru o serie de console de jocuri, laptop-uri si piese pentru tablete, de lunga durata.
Piesele sunt, de asemenea, mai usor de produs, datorita curgerii excelente si stabilitatii dimensionale. Clasele regenerabile provenite, de asemenea, ajuta producatorii
sa abordeze obiectivele de durabilitate, chiar mai agresiv.

   Zytel® HTN asigura curgere excelenta si stabilitate dimensionala, promoveaza dezvoltarea componentelor subtiri si mai usoare pentru ultima generatie de dispozitive electronice si electrice. Zytel® HTA este de asemenea disponibil intr-o clasa fara halogeni, ignifuga, în conformitate cu programele de reciclare pentru produse electronice casate. Tipuri specifice pot rezista, de asemenea, la metode de asamblare a circuitelor la temperaturi ridicate, inclusiv a celor cu lipire fara plumb.
   Prin stiinta inovatiei bazate pe materiale, DuPont si-a extins portofoliul de Zytel® HTN, cu un tip de sursa regenerabila (RS - Renewably Sourced). Acest tip permite producatorilor sa abordeze obiective chiar mai agresive de sustenabilitate si ofera un echilibru exceptional de proprietati, inclusiv rezistenta la impact, rigiditate si deformare redusa. Zytel® RS HTA ofera, de asemenea, o performanta mai buna RFI pentru aplicatii electronice care necesita transparenta undelor radio, cum ar fi telefoane mobile, GPS, asistenti digitali si camere video.

   Sursa: DuPont.


   Top 6 aplicatii mobile pentru ingineri.

   Inginerii de la fiecare disciplina se confrunta cu noi provocari la locurile de munca moderne, fie de a tine pasul cu dezvoltarea rapida a tehnologiei, sau accesarea software-ul esential în timp ce lucreaza în domeniu. Pe langa apel la cunostintele si experienta pentru a-si face treaba, inginerii se bazeaza pe o serie de resurse si instrumente care, datorita dezvoltarii de aplicatii mobile, devin tot mai accesibile de pe dispozitivele portabile.
   Daca sunteti în cautarea de solutii inovatoare pentru a economisi timp si de a face munca mai usoara, luati în considerare aceste aplicatii mobile de top proiectate cu gandul la ingineri.
   1. Engineering Pro - Pret: 11.99 dolari
   2. TurboViewer X - Pret: 6.99 dolari
   3. Finger CAD - Pret: 5.99 dolari
   4. Free Graphing Calculator - Pret: gratuit
   5. iEngineer - Pret: gratuit
   6. iCircuit - Pret: 9.99 dolari

   Sursa: PDD Net.


   Actualizare brevet ambalaj "Carbowl".

   David SooHoo ofera o actualizare cu privire la "Carbowl," brevet de proiectare care a fost eliberat în urma cu 10 de ani, care se adreseaza servirii rapide a mesei de restaurant si ceea ce a învatat despre brevete si ambalaje.

   "Ideea formei recipientului brevetat (Brevet nr. D482,240S emis in Noiembrie 2003) a venit de la ceea ce am observat ca au fost mai multe nevoi. La acea vreme, am fost foarte interesat de modul în care oamenii dn masini, cum ar fi copii din spate, ar putea mânca alimente din segmentul Asia - orez in boluri, care necesita un castron mai mare. Dar forma recipientului este perfecta si pentru altele, cum ar fi spaghete, si, de asemenea, supa, salata si înghetata. Am vrut, de asemenea, un container care sa fie ieftin, Stivuibil în sistem cuib, usor de tinut cu o singura mâna, se potrivesc în suportul de pahar din masina, nu s-ar rasturna ca un pahar înalt - ceea ce înseamna ca e mai sigur pentru copii în cazul în care ar manca mancare calda, si ar oferi un mijloc mai bun de mâncare la pachet."

   Sursa: Packaging Digest.


   Nume importante la EXPO PLAST 2013, intalnirea anului in industria de prelucrare a maselor plastice.

   Pentru al treilea an la rand, cele mai importante companii din domeniul prelucrarii maselor plastice se vor reuni intre 18 si 21 septembrie la Romaero Baneasa, in cadrul Expo Plast 2013– unicul targ din Romania dedicat producatorilor si distribuitorilor de echipamente, tehnologii, utilaje, materii prime. Lista expozantilor cuprinde nume precum: Aectra, Albis Plastic, Artego, Artem, Electromagnetica, Engel Injectie, Erensoy, Geangu Consulting, Hitaro Plastic Machines, International Mold Trade, Jasz Plaszt, La Factory GJ, Mase Plastice Turcu, Munplast, Omya Calcita, Politeh, Plastor, Ramac Plast , Recolo, Romcolor 2000, Staubli Systems, Swoboda, Synthesia Grup, Tool – Temp Hungary, Top Plast, Vegra, Vernicolor, Wittmann Battenfeld si multi altii.
   Daca in 2012 targul a numarat 55 de expozanti din 7 tari, anul acesta suprafata contractata a ajuns la dublul nivelului de anul trecut. Companiile expozante se pregatesc deja de intalnirea care va avea loc in toamna, iar elementele de baza ce par sa alcatuiasca o prezenta de succes sunt aparitiile revolutionare din ultimii ani. Mai mult, anul acesta, Expo Plast se evidentiaza cu noutati pentru producatorii de ambalaje din plastic si va cuprinde o sectiune dedicata articolelor tehnice de cauciuc.
   Dincolo de conceptul clasic, evenimentul isi propune sa contribuie la consolidarea industriei de prelucrare a maselor plastice din Romania, prin organizarea unui meeting-point pentru profesionisti, unde vor avea loc seminarii si conferinte menite sa gaseasca raspunsuri si solutii la diverse probleme cu care se confrunta domeniul.
   In numai 3 ani, Expo Plast a devenit un punct de atractie pentru factorii de decizie din domeniile auto, constructii, ambalaje, agricultura, sport, jucarii, electronice si electrocasnice etc. care doresc sa incheie contracte importante si avantajoase cu potentiali parteneri interni sau externi.

      Sursa: ExpoPlast.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com