Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 03-2013

   Articole:
   - Nano tehnologie;
   - Materiale inteligente;
   - Panouri solare din sticle de plastic;
   - Etichete holografice;
   - Competente de plastic pentru designul masinii electrice;
   - Magazine Auto-Moto (Automotive) online cu produse si articole din plastic, echipamente si materiale mase plastice;
   - Suport cu bule;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Nano tehnologie.

   Dupa ce am vazut un material interesant despre un lichid nano tehnologic: Ultra-Ever Dry, m-am gandit ca ar fi interesant de prezentat.    Acesta este aplicat ca o vopsea pe materiale (spray) si care are proprietatea ca formeaza un strat de aer (ca o umbrela) la exterior, nepermitand ca apa sau substante pe baza de apa sa adere la suprafata tratata cu acest material (suprahidrofobic).

   Bine veti spune, dar ce legatura are asta cu plasticul ? Pai in primul rand poate fi o aplicatie pentru produsele din mase plastice (vezi exemplu din filmulet) si nu in ultimul rand, astfel de substante sunt folosite deja pentru tratarea suprafetelor matritei (de ex.), pentru ca plasticul sa nu adere la acestea.

   Sursa: PDDnet.com


   Materiale inteligente.

   Cerneala care conduce electricitatea, o fereastra care se transforma de la transparent la opac la apasarea unui comutator sunt doar cateva exemple de materiale inteligente. Toate aceste lucruri exista si le veti putea vedea in prezentarea facuta de Catarina Mota.

   O aplicatie foarte interesanta am vazut la o placa acrilica infuzata cu particule difuzoare de culoare (pe toata suprafata placii, nu numai de jur imprejur, de regula, ca pana acum) cu aplicatii in design de interior si sisteme multitouch.

   Sursa: PDDnet.com


   Panouri solare din sticle de plastic.

   Desi nu este un articol nou pe internet si pentru ca ne apropiem de anotimpul prielnic, va prezint un încalzitor solar de apa din sticle de plastic. Un pensionar mecanic, Jose Alano, a inventat un incalzitor solar de apa pentru acoperis, simplu, ieftin, cu rol de economisire a energiei electrice, de care pot beneficia mii de oameni. El a transformat o gramada de sticle de plastic si cutii de carton într-un încalzitor de apa solar.
   O inventie castigatoare. Initiativa a devenit cunoscuta în Brazilia dupa ce a castigat premiul Superecologia, oferit de revista Superinteressante pentru proiecte din surse regenerabile în sectorul non-profit. Desi informatii despre cum sa-l construiasca este în domeniul public si oricine le poate accesa, exista doua restrictii: “a productiei industriale si a utilizarii acesteia de catre politicieni în timpul campaniilor electorale".
   Boilerul alternativ poate oferi economii de energie de pana la 30 la suta, dar în afara de asta, sticle de plastic si cutii de carton reciclate.
   Mai multe informatii puteti gasi la adresele:
      - http://youtu.be/uhO56U2NG5k
      - http://youtu.be/qNyQSz56tpw
   si chiar o demonstratie mai pe larg la adresa:
      - http://youtu.be/yl2fH6ekzeo
   În ciuda diferentelor de clima dintre sudul Braziliei si cele de la noi, încalzitorul solar se bazeaza pe principiul termosifonului si deci in acest sistem, nu sunt folosite pentru a induce circulatie, pompe deci nici electricitate. Densitatile diferite ale apei sunt suficiente pentru a provoca o miscare ciclica, de la panoul colector la rezervor: mai putin dense, în sus, de apa calda, mai dense, în jos, de apa rece.
   Ansamblarea este simpla si pentru a incalzi apa de dus, pentru o singura persoana, un panou de 1m² ar fi de ajuns. Pentru constructie, aveti nevoie de materialele de baza: sticle de plastic (PET) de 2L, teava din PVC (de preferat neagra pentru a nu mai fi nevoiti sa o vopsiti cu negru), coturi, teuri si conectori (tot din PVC), adeziv pentru PVC si lemn sau alte materiale pentru confectionat suportul de sprijin; cantitatea acestor materiale variind in functie de dimensiunile necesare.
   Panourile trebuie sa fie plasate la cel putin 30 cm sub rezervor si sa fie amplasate pe un perete orientat spre sud sau pe acoperis. Pentru a optimiza absorbtia de caldura, panourile trebuie montate la unghiul de înclinare fata de orizontala (pentru Romania: +/- 40 grade). Deasemeni se recomanda ca sticlele de plastic din panouri sa fie schimbate cu altele noi la fiecare 5 ani (odata cu scurgerea timpului, plasticul devine opac si astfel reduce cantitatea de caldura).

   Sursa: TheEcologist.org


   Etichete holografice.

   Payne a lansat o serie de etichete cu efect si finisaj holografic, care oferă un impact mare si un cost eficient de a integra un finisaj superior la etichete. Efectele noilor etichete HoloSense tip holografic capteaza privirea daca sunt adaugate la modele de etichete, consolideaza prezenta pe raft si atrage consumatorul.

   Tehnologia HoloSense poate fi încorporata în etichetele existente sau incluse ca parte a unui nou design. Cinci modele distincte sunt disponibile pentru suprafata finisata - Diagonal Stripe (Nervuri in diagonala), Raindrops (picaturi de ploaie), Kaleidoscope (caleidoscop), Mini Lens (Mini lupe) si Checkerboard (Tabla de sah). Aceste efecte speciale pot fi folosite fie ca un design unitar sau pe zone selective ale etichetei. Mai multe informatii puteti obtine direct de la Payne.

   Sursa: PackagingDigest.com


   Competente de plastic pentru designul masinii electrice.

   Plasticul este o componentă vitala în prima masina electrica din India, Mahindra e20. Cu un cost de 7,300 £, masina cu patru locuri are panourile corpului, barele de protectie si tabloul de bord, din plastic.
Materialele plastice au ajutat usurarea modelului Mahindra e20. Modelul, care cantareste 830 kilograme, foloseste 80 kg de material plastic, sustine Mahindra Reva Electric Vehicles.


   "Aproximativ 50% din greutate a fost redusă cu utilizarea plasticului, comparativ cu tabla de metal,", a declarat Rajan Wadhera, seful departamentului de tehnologie, dezvoltare de produse si aprovizionare al Mahindra. "Panoul corpului din material plastic este rezistent la zgarieturi pe drumurile aglomerate din India", a adăugat el.
   Modelul va fi vandut initial in India, si o versiune de export va fi lansata anul viitor.
   "Modelul pentru piata europeana va fi lansat în martie sau aprilie 2014," a spus el. Primele piete de export vor fi Norvegia si Islanda.
Mahindra Reva a deschis o fabrică de 30.000 de unitati pe an în Bengaluru, India, în august 2012. Firma a investit 100 milioane dolari pe facilitati si dezvoltarea modelului.

   Sursa: PRW.com


   Magazine Auto-Moto (Automotive) online cu produse si articole din plastic, echipamente si materiale mase plastice.

   Si pentru ca in articolul precedent am amintit de sectorul Automotive (Auto-Moto) nu pot sa nu amintesc deschiderea a doua magazine online cu produse si articole din plastic, echipamente si materiale mase plastice.

Automotive.Mase-Plastice.ro
 
Auto-Moto-Mase-Plastice.ro

   Deasemeni, puteti accesa direct link-ul: Cautare piesa sau accesa departamentul Automotive de pe Amazon:


   Suport cu bule.

   Suporturi moi de amortizare pentru fructe sunt suporturi absorbante cu bule care combina proprietatile de protectie si amortizare ale filmelor cu bule si absorbtie efectivă, permeabilitate ridicată si de prezentare excelentă.

   Suportul sigur, este disponibil integrat cu etilenă, cu proprietati de absorbire si anti-fungice pentru extinderea perioadei de valabilitate, în toate aplicatiile. Mai multe informatii puteti gasi direct la Sirane.

   Sursa: PackagingDigest.com

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com