Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 02-2013

   Articole:
   - Reproiectarea sticlei pentru sugari;
   - Strategia europeana de reciclare PET se confrunta cu o criza;
   - Cercetatorii coreeni inventeaza acumulatorul flexibil;
   - Linpac - masterat in arta întunecata de reciclare a plasticului.;
   - Un asfalt cu: auto-vindecare.;
   - Exemple de proiecte de succes in domeniu.;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Reproiectarea sticlei pentru sugari.

   Daniel Weil a petrecut trei ani cufundat în cultura parintilor în timp ce reproiecta biberonul pentru compania Mothercare (produse pentru maternitate).
   Cand Daniel Weil, partener Pentagram, a devenit prima data tata în anii 1980 cand lucrurile au fost diferite. A spus: "Cand prima mea fiica s-a nascut, nu am avut nici jumatate din instrumentele pe care le folosim astazi".
   Weil a fost angajat de catre Mothercare pentru a reproiecta colectia sa de hranire copii - sticle, tetine si echipamente de sterilizare - în 2009. El a dezvoltat un studiu remarcabil, în profunzime, a modului în care designul de produs s-a schimbat de-a lungul timpului, odata cu cresterea copiilor, din anii 1950. "Eu mereu vreau sa stiu la fel de mult ca clientul meu, sau mai mult decat clientul meu", explica el. "E un vis atunci cand esti angajat sa faci gandire, precum si proiectare". Mai multe puteti vedea la adresa: http://youtu.be/lkF7yYhj0ac sau in videoclipul de mai jos:

   Istoria designului de biberoane ne arata ca acesta a evoluat. În anii 1960, a fost cel mai popular sticla cu aceeasi dimensiune ca o sticla de cola. Mai tarziu, ei au adoptat forma unei doze de aluminiu de Coca-Cola si din anii 1980, gat larg, ca la un borcan de unt de arahide.

   Singura problema a fost ca sticla cu gat larg, putea cauza colici de la bulele de aer. Gama de hranire Innosense face doua schimbari majore la sticla conventionala. În primul rand, el a redesenat varful (tetina), facand-o mai departe pentru capace mari, dar din silicon care ar imita forma unui mamelon real (simetric).    In al doilea rand, el a schimbat, de asemenea, plasarea acesteia pe sticla, mai spre margine nu central, care explica el: "de asemenea, va permite sa pastrati contactul vizual cu copilul la un unghi mai natural.". Sticlele vin în trei dimensiuni, delicat curbate, ca o cana de cafea. De fapt, Weil compara sticla cu o ceasca de cappuccino - este proiectata sa se simta perfect în mana unui adult.

   Sursa: FastCoDesign.


   Strategia europeana de reciclare PET se confrunta cu o criza.

   Industria europeana de reciclare PET este amenintata de ceea ce expertii au numit "persistente defectiuni structurale ale pietei" în întreaga regiune.
   Conform cu Plastics Recyclers Europe (EuPR) cu sediul la Bruxelles, infrastructurile actuale de colectare si-au atins limitele lor.
    EuPR a spus ca în timp ce colectarea (reciclarea) de sticle PET a stagnat la aproximativ 50%, PET-ul necolectat (nereciclat) a fost depozitat sau incinerat.
   " Europa nu este maximizata pentru utilizarea durabila a unei resurse valoroase, cum ar fi PET-ul post-consum", a declarat Casper van den Dungen, presedintele grupului de lucru EuPR PET.
   În schimb, în ​​ultimii ani, au înregistrat o crestere a cererii pentru PET reciclat, ceea ce duce la o crestere semnificativa a investitiilor în mai multe linii de reciclare noi.
   Van den Dungen a spus "efectul combinat al acestor disfunctionalitati ale pietei sunt cauza ca fabricile de reciclare PET functioneaza la mult sub 75% din capacitatea lor".
   Si o potentiala ridicare a taxelor antidumping existente în prezent privind PET-ul virgin ar putea agrava si mai mult pozitia industriei UE.
   " Pana în prezent, PET-ul a fost un succes de necontestat si un exemplu pentru dezvoltarea durabila. Ea poate ramane astfel în viitor, daca se muta nivelul de colectare mai sus si PET-ul virgin este corect comercializat, "a adaugat van den Dungen.
   În scopul de a spori resursele PET eficient, Europa are nevoie de un lant de valori bine gestionate si echilibrate, a argumentat el.
   EuPR a fost "straduindu-se sa reformeze infrastructura de reciclare PET a Uniunii Europene (UE) si pentru a îmbunatati dezechilibrele actuale - pentru aceasta vom avea nevoie de sprijin din partea altor parti interesate, în special a institutiilor UE în cazul în care obiectivele de deseuri prezente si viitoare ale UE si Directivele de reciclare, trebuie sa fie realizate ", a adaugat el.

   Sursa: PRW.com


   Cercetatorii coreeni inventeaza acumulatorul flexibil

   Cercetatorii de la Ulsan National Institute of Science and Technology din Korea au dezvoltat o baterie flexibila litiu-ion si ei pretind ca este prima din lume si ar putea grabi introducerea de smartphone-uri flexibile, care o parghie tehnologica de afisare flexibila, cum ar fi Samsung Youm cu OLED flexibil.
   Samsung a demonstrat pentru prima data aceasta tehnologie de afisare la CES 2013, ca urmatorul pas in evolutia dispozitivelor mobile de afisare. Bateria ar putea fi, de asemenea potential utilizata în alte dispozitive flexibile, care au debutat la expozitie, cum ar fi un ceas de mana si o tableta.

   Cercetatorii de la Ulsan au avut ajutor pe tehnologie de la profesorul John A. Rogers de la Universitatea din Illinois, cercetatorii Young-Gi Lee si Kim Gwangman de la Institutul de Cercetare in Electronica si Telecomunicatii din Coreea, si cercetatorul Eunhae Gil de la Universitatea Nationala Kangwon. Rogers a facut parte, de asemenea, din echipa care a dezvoltat un progres în domeniul tranzitorii electronicii, sau electronice care se dizolva în interiorul corpului.
   Ziarul Korean - Daily JoongAng a raportat prima poveste, citand Ministerul Educatiei, stiintei si Tehnologiei din Korea de Sud , care a co-finantat cercetarea impreuna cu Fundatia de Cercetare Nationala din Korea.
   Cheia tehnologiei bateriei flexibile consta în nanomateriale care pot fi aplicate la orice suprafata pentru a crea un fluid pentru electroliti, polimerici, care sunt solizi, nu, lichizi, cum au spus cercetatorii de la Ulsan. Acest lucru este în contrast cu tipicele dispozitive baterii litiu-ion, care utilizeaza electroliti lichefiati, care sunt pusi în carcase de forma patrata. Cercetatorii spun ca acest lucru, de asemenea, face ca bateria flexibila sa fie mai stabila si mai putin predispuse la supraîncalzire.
   "Conventionalele baterii litiu-ion, care utilizeaza electroliti lichefiati au avut probleme cu siguranta, ca filmul care separa electrolitii se pot topi la caldura, caz în care sarcinile pozitive si negative pot veni în contact, provocand o explozie", a declarat Lee ziarului Korean. "Pentru ca noua baterie utilizeaza materiale flexibile, dar solide si nu lichide, acesta poate fi de asteptat pentru a vedea un nivel mult mai ridicat de stabilitate decat la bateriile conventionale reîncarcabile."
   Acest exploziv potential de materiale în bateriile litiu-ion - care, în trecut, au primit atentie din cauza exploziei dispozitivelor mobile - au fost din nou în stirile recente, în cazul Boeing 787 Dreamliner, care a avut mai multe cazuri de scurgeri de lichid la bateriile litiu-ion. Problemele au facut sa cada urmatoarea generatie de jumbo jet Boeing pana cand problemele sunt investigate si rezolvate.

    Sursa: DesignNews.


   Linpac - masterat in arta întunecata de reciclare a plasticului.

   Ambalajele Linpac au ajutat la oprirea ambalajelor din plastic negru sa fie trimise la depozitele de deseuri sau incinerare.
   Lucrand alaturi de Wrap, Nextek, Sharpak si Faerch Plast, Linpac a dezvoltat un colorant plastic care poate fi detectat prin tehnologia infrarosu (NIR). Anterior, reciclatorii nu au fost capabili de a separa materialele plastice negre, dintr-un curs de deseuri mixte din plastic si ca urmare o mare parte din ele au intrat în depozite de deseuri sau pentru incinerare.
   Colorantului negru permite spectroscopiei NIR de a sorta deseurile de ambalaje din plastic negru, cum ar fi givece, galeti, tevi si tavi, în functie de tipul polimerului astfel încat sa poata fi reciclat în materiale de înalta calitate. Colorantul lucreaza în APET, CPET, PP, HDPE, PS si PVC.
   Alan Davey, director de inovatie la Linpac, a declarat: "Noii coloranti inseamna ca ambalajul negru, cum ar fi tavile de carne, pot fi acum în mod automat detectate si recuperate, astfel încat acestea sa poata fi utilizate în aplicatii noi, ca înlocuitori pentru materiale plastice virgine. În plus, acestea ofera îmbunatatiri în veniturile reciclarii, precum si economii în emisiilor de carbon si a volumelor de depozitare a deseurilor."
   Exista aproximativ un milion de tone de ambalaje din plastic rigid amestecat în fluxul de deseuri din Marea Britanie si ambalajele din plastic negru ar putea reprezenta între 3-6% din acest volum, dupa spusele celor de la Linpac. Estimari prudente ale industriei indica faptul ca acest lucru ar putea fi în jurul valorii de 26.000 – 30.000 de tone pe an de ambalaje din plastic negru.

   Sursa: PRW


   Un asfalt cu – auto-vindecare.

   Drumurile asfaltate sunt frumoase cand ne uitam la ele, dar sunt usor de deteriorat si costisitoare pentru a fi reparate. Erik Schlangen demonstreaza cu un nou tip de asfalt poros realizat din materiale simple, cu o caracteristica uimitoare: Cand crapa, acesta poate fi "vindecat" de încalzire prin inductie.

   Pentru mai multe informatii puteti vizita: http://on.ted.com/Schlangen

    Sursa: PDDNet


   Exemple de proiecte de succes in domeniu.

   Asa cum spuneam in articolul de pe blog: Stilou imprimare 3D cu plastic. am ramas dator cu cateva filmulete care sper sa fie graitoare in ceea ce priveste proiectele avansate pe platforma de finantare (lansata in 2009 !) pentru proiecte de creatie - Kickstarter.
   Din multitudinea de proiecte voi enumera cateva (informatiile de mai jos sunt culese anterior datei publicarii acestui material si pot interveni schimbari, dar pentru intelegerea fenomenului in ansamblu, le-am considerat a fi utile):
    Filabot: Plastic Filament Maker - proiect cu 156 sustinatori care a strans 32.330$ la un angajament de obiectiv de $10.000.

   Open Source Universal 3D Printer Extruder | DUAL EXTRUSION | - proiect cu 763 sustinatori care a strans $73.361 la un angajament de obiectiv de $5.000.

   HYREL 3D Printer - proiect cu 73 sustinatori care a strans $152.942 la un angajament de obiectiv de $50.000

   Bukobot 3D Printer - Affordable 3D with No Compromises! - proiect cu 290 sustinatori care a strans $167.410 la un angajament de obiectiv de $42.000

   B9Creator - A High Resolution 3D Printer - proiect cu 388 sustinatori care a strans $513.422 la un angajament de obiectiv de $50.000

   RoBo 3D Printer - proiect cu 1.251 sustinatori care a strans $649.663 la un angajament de obiectiv de $49.000

   Printrbot: Your First 3D Printer - proiect cu 1.808 sustinatori care a strans $830.827 la un angajament de obiectiv de $25.000

   Sursa: Kickstarter

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com