Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 01-2013

   Acesta este primul newsletter publicat pe Mase-Plastice.RO si alaturi de sectiunile: Blog, Articole, Stiri, Noutati, Informatii, Idei si Documentare, va aduce informatii actualizate, la zi, in special din domeniul maselor plastice si nu numai.
   Articole:
   - 4 Shop - pentru cumparaturi - 4 Magazine - cu produse, articole din plastic, masini, echipamente si materiale mase plastice;
   - Culoarea Pantone pentru 2013 va fi Emerald 17-5641.;
   - Imprimanta 3D pentru electronicele personale.;
   - Harta BPF cu planurile UE pentru proiectarea usilor.;
   - Specimene de culori pentru bere.;
   - Cutii cu oua: celuloza turnata sau polipropilena turnata(injectata) ?;
   - 5 ambalaje inteligente de produs, care se dizolva (dispar) dupa utilizare.;
   - Cort din tevi reciclate de PVC.;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   4 Shop - pentru cumparaturi - 4 Magazine - cu produse, articole din plastic, masini, echipamente si materiale mase plastice;

   Asa cum spuneam si in postarea Sarbatori Fericite, sarbatorile de iarna, Craciunul, trecerea in noul an si Black Friday, sunt prilejuri de a darui si in acest spirit va oferim sansa de a face o diferenta in viata de zi cu zi a prietenilor sau la locul dumneavoastra de munca, oferindu-va "4 Shop" - pentru cumparaturi - 4 Magazine - cu produse, articole din plastic, masini, echipamente si materiale mase plastice:


   Culoarea Pantone pentru 2013 va fi Emerald 17-5641.

   Culoarea verde smarald aduce un sentiment de claritate si de intinerire conform celor spuse de Pantone, descriind culoarea ca plina de viată, un verde strălucitor, luxuriant si va fi vazuta in urmatoarele 12 luni in industria modei, cosmeticelor, design de interior, ambalajelor, maselor plastice, imprimare si design grafic.

   Culorile Pantone ale anului, anterioare, au inclus: Rose Fuchsia (2001), Dollar Sand (2006), Chili Pepper (2007), Albastru Iris (2008), Mimosa (2009), Verde Turquoise (2010), Honeysuckle (2011) si Tangerine Tango (2012).

   Sursa: PRW, Pantone.


   Imprimanta 3D pentru electronicele personale.

   Daca este posibil sa imrimam 3D vase de singe, roboti si arme, de ce nu ar fi posibil sa imprimam 3D si propriile electronice ? Ei bine, de acum putem, cel putin in laborator.
   Cercetatorii de la Universitatea Warwick au dezvoltat un material compozit conductiv plasticcare poate fi folosit cu pret scazut, nemodificand imprimantele 3D actuale (neprofesionale/hoby), de a face dispozitive electronice functionale. Aceste dispozitive pot fi chiar cu design personalizat cum ar fi controler (consola) de joc pentru a se potrivi formei mainii unui anumit utilizator.
Acest material ieftin, numit "carbomorph", face posibil sa imprimam piese electronice si senzori, ca parte a unei structuri 3D imprimate.
    Cercetatorii au folosit materialul pentru a imprima obiecte cu senzori integrati flexibili, cum ar fi o cana, care poate simti cat de plina este, sau cei cu butoane sensibile la atingere, cum ar fi un controler (consola joc/joistick) de lucru (joc) pe calculator.

    Imprimanta poate crea zone sensibile la atingere, din structura, care pot fi conectate la o placa simpla, cu circuite imprimate.

    Sursa: Design News, University of Warwick


   Harta BPF cu planurile UE pentru proiectarea usilor.

   Grupul firmelor care se ocupa de ferestre din British Plastics Federation (BPF), în colaborare cu British Board of Agrement (BBA) si British Standards Institution (BSI), au formulat ghidul "Marcajul CE: Ghid pentru fabricantii de ferestre si usi".
   Directiva 89/106/CEE de produse in constructii va înceta de la 1 iulie 2013 si va deveni Regulament pentru Produse in Constructii. Acesta va deveni, prin urmare, un regulament al UE si va fi, prin urmare, o cerinta legala.
   Acest lucru va însemna, în esenta ca orice produse fabricate de industria constructiilor va necesita o marca CE.
   Presedintele grupului producatorilor de ferestre al BPF, Martin Althorpe, a declarat: "Este esential ca prelucratorii (fabricantii) si instalatorii sa înceapă lucrul la aceasta acum si sa înteleaga ca în cazul în care reunesc (ansambleaza) cadre si geamuri termopan (IGUs (Insulated Glass Units)), acestia sunt efectiv producătorul produsului si vor avea responsabilitatea pentru conformitate."
   Ghidul este disponibil pentru descărcare aici.

   Sursa: PRW


   Specimene de culori pentru bere.

   Pentru ca tot am amintit mai sus de culori Pantone si deoarece berea vine in mai multe culori decât "galben" sau "neclar/incetosat" si chiar daca ele sunt un pic o gluma, specimenele Beertone pot fi luate complet în serios. Dezvoltate de către Alexander Michelbach & Eugster Daniel, fiecare card reprezintă valoarea exactă a culorii unei beri unice (complecta cu RGB, CMYK si cod HTML), impreuna cu un scurt profil al berii.

   Pentru a construi colectia lor, echipa a contactat fabrici de bere elvetiene si au întrebat daca ar vrea sa ia parte. Un total de 202 fabrici de bere au raspuns cu tot felul de informatii, inclusiv date SRM - Standard Reference Method (care este standardul de culoare de referinta a berii) si o sticla de bere reala pentru a verifica dublu valoarea în persoană, cu un senzor pentru măsurat lumina si exactitatea dincolo de globul ocular.
    Specimenele vor fi disponibile în curand, incepand de la 39 $ si urmatorul pas, echipa va trebui să urmareasca o editie in SUA si a unei aplicatii pentru mobil.

    Sursa: Fastcodesign


   Cutii cu oua: celuloza turnata sau polipropilena turnata(injectata) ?

   Targurile si expozitiile germane sunt deschise, de obicei, într-o zi (de cele mai multe ori Duminica) pentru a stimula traficul si pentru a permite consumatorilor sa aleaga elementele interesante de la demonstratii. Deci, s-ar putea sa vedeti oameni cu un brat de cercuri, galeti de dimensiuni asortate, si curiozitati diverse turnate (injectate).
    Unul dintre cadourile de la targul Fakuma ce a avut loc în Octombrie, anul trecut, a fost o cutie turnat (prin injectie) pentru oua - o aplicatie mult timp dominata de celuloza turnata si spuma de polistiren formata.
    Într-una din cele trei exponate, FERROMATIK MILACRON a produs cutiile de oua pe o masina F 160-2F, prima masina multicomponenta, din noua serie modulara F. O matrita 1 + 2 cavitati de la Udo Bodmer of Solution B (Hausach, Germany) a fost dotata in principal unitatea de injectie verticala.


    Într-o prima etapa, unitatea de injectie verticala produce doua parti separate, care formeaza partea de sus a unui container pentru sase oua. Se aplica eticheta în matrita (IML - in-mold label). Dupa ce partea de sus este injectata, partea de jos a recipientului este modelata de catre unitatea principala de injectare. Cele doua parti superioare sunt aranjate la stânga si la dreapta la partea interioara de jos a matritei si sunt unite la baza recipientului cu balamale care permit fiecarei jumatati de sus sa se deschida în mod individual.
    Se numeste chickPack si a fost dezvoltat de Bodmer.
    Cele doua componente ale piesei au o grosime medie a peretelui de 0,35 mm si este fabricata din polipropilena clara (PP) si are o greutate de 19 de grame. Durata ciclului este de 2,8 secunde.
    Thorsten Thümen, director de cercetare & dezvoltare la FERROMATIK MILACRON spune ca avantajele containerului turnat includ: un sigiliu "Prima oara desfacut", arata ca noile pachete nu au fost deschise; ambalajul de plastic este sigur pentru alimente, rezistent la umiditate, miros si igienic, pastrarea cojii poroase de ou în conditii de siguranta de la impuritati; si ambalajele sunt cu 50% mai usoare si necesita un spatiu cu 50% mai putin atunci când stratificate.

   Sursa: TheMoldingBlog.com


   5 ambalaje inteligente de produs, care se "dizolva" dupa utilizare.

   Dupa ce toata lumea încearca sa vina cu modalitati de a reduce deseurile de ambalaje, Aaron Mickelson se întreaba evident. De ce nu eliminam amabalajele cu totul?
    In aceste zile, orice designer se confrunta cu idea de deseuri si încearca sa vina cu modalitati de a face mai mult sau mai putin ambalaj deseu. Acest lucru este deosebit de presant în domeniul ambalajului produsului: conform EPA, americanii arunca aproximativ 70 de milioane de tone de cutii, pungi, recipiente si insertii in fiecare an. E o statistica uluitoare. Dar Aaron Mickelson are o idee mai radicala. De ce nu scapi de ambalaj complet?
    Aceasta ambitie elevata a servit ca baza pentru proiectul tezei din ultimul semestru a lui Mickelson, la Pratt Institute, unde designerul a câstigat un master în designul de ambalaj. Proiectul lui Mickelson "Ambalajul care dispare" prezinta solutii pentru zero-deseuri la cinci produse diferite, de la saci de gunoi la sapun de cabina de dus si partea mai nebuneasca este faptul ca proiectele într-adevar nu sunt atat de nebunesti.
    Cele mai multe dintre solutiile provin din rationalizarea ambalajelor de produse, care sunt, într-un fel, ambalajele în sine - sau sunt produse care includ deja multe parti ambalate individual. Tide Pods, de exemplu, sunt pungi de detergent de unica folosinta de obicei, vândute într-un recipient de plastic sau de punga. Propunerea lui Mickelson este una simpla: aranjarea acestora într-o singura foaie, perforata; imprimarea direct pe ele cu de cerneala solubila la sapun, precum si roluirea acestora într-un cilindru stramt pentru rafturile magazinelor alimentare. Acasa, clientii ar rupe pur si simplu un sac la un moment dat, dupa cum este necesar, pana ce ultimul a fost folosit, tinând ultimii saci ale produsului la masina de spalat, împreuna cu ea.


   Ideea lui Mickelson pentru pliculete de ceai este la fel de eleganta - în loc de a pune toate pliculetele individual, într-o cutie de pachete sau de carton, pur si simplu atasati-le împreuna stil acordeon si lasati clientul sa rupa pe una la un moment dat.


    Propunerea designerului pentru saci de gunoi Glad, pare chiar mai fezabila si poate chiar un pic mai inteligenta. Ideea este sa se roluiasca saci într-un tub de sine statator, cu informatii despre produs imprimat direct pe ambalajul exterior. Dar cea mai buna parte este ca clientii trag pungi nu din afara, ci din interiorul ruloului, stil Kleenex, care distribuie un sac, la un moment dat, pastrând restul într-o singura unitate ordonata. Nu numai ca designul elimina nevoia de cutie de carton, de prisos, ci se adauga, de asemenea, un pic de apucare rapida, precum si grad de utilizare mare. Reducerea deseurilor este suficient de utila; utilitatea adaugata este doar un tur victorios.


    Ideea recenta a absolventului pentru recipiente din plastic OXO Pop este chiar mai simpla: tineti departe insertia de hartie cu functie de imprimare a marcii si informatiilor despre produs si imprimati direct pe materialul plastic in sine, cu cerneala dizolvabila (solubila) la (in) sapun.


   Ultimul design, pentru sapunul Nivea, este la fel de convingator - este nevoie de o cutie facuta septic-prietenoasa, o hartie solubila în apa care se dizolva în cabina de dus înainte de prima utilizare. "Unele dintre aceste solutii sunt destul de nebune", admite Mickelson, "si, desigur, unele ar fi mai dificile de a fi produse decat altele."


   Dar, cele mai bune redesenate de Mickelson sunt cele mai demne de remarcat pentru a fi atat de ne-demne de mentionat. Companiile vor sa reduca deseurile, sigur, dar ei nu vor sa-l faca pe cheltuiala de vizibilitate in supermarket.
   "Chiar de la început", explica el, "am stiut ca vreau sa arat ca disparitia ambalajului nu a avut nevoie sa însemne o paradigma complet noua pentru consumator sau un mare sacrificiu pentru marca. Cred ca disparitia ambalajelor oferite pastreaza toate posibilitatile de identitate si de marketing ale solutiilor de ambalare traditionale. Consumatorii doresc sa fie verzi (ecologisti), dar nu sunt gata sa faca schimbari profunde în rutina lor normala pentru a face acest lucru. "
    Întregul proces a implicat o multime de "plimbari lungi prin culoarele de magazine", spune Mickelson, si fiecare redesign individual a inceput cu un "audit" al ambalajelor existente, în care proiectantul a încercat sa identifice atât nevoile de brand cat si asteptarile clientului. Ce atrage atentia este un singur lucru în comun de catre toate solutiile - fiecare este unic pentru produsul pe care îl implica, abordarea de cineva a rezultatului fiecarui element succesiv ca o problema cu totul noua este dreptul sau propriu. Nu e nici o tehnologie noua, nebuneasca, implicata în proiecte lui Mickelson; nici un proces de fabricatie de ultima ora.
   Dar ce fac solutiile spectaculoase este faptul ca, cu o abordare flexibila, precum si dorinta de a împinge înapoi un pic împotriva conventionalului, exista câteva modalitati realiste de a începe punerea o aplicare la peste 70 de milioane de tone. "Nu orice ambalaj poate disparea", spune Mickelson - produsele alimentare sunt o categorie pe care nu ar putea sa-si da seama destul de satisfacator - "dar sunt nenumarate produse de pe rafturile de astazi, care ar beneficia de pe urma acestui proces . Am vrut sa arat destule optiuni pentru a pastra acesta sa arate ca o minune - un hit. "
   Mai multe informatii de la - Mickelson’s Disappearing Package site.

   Sursa: FastCoDesign.com


   Cort din tevi reciclate de PVC.

   Ideea acestui articol a venit in urma articolului: 15 Cool Tents for Chic Camping Vacations - Aici e un cort, care va tine umbra si racoare în caldura desertului Mojave. Strawn.Sierralta este o structura mobila, un cort (adapost temporar) si este facut din tevi PVC reciclate. Pe langa latura ecologista, aceea de a scurta reciclarea tevilor PVC prin refolosire, cred ca este o idee cu foarte mare aplicabilitate la standuri expozitionale si de ce nu, ca mod de refolosire personala a tevilor uzate de PVC.


   Tuburile din PVC actioneaza ca compartimente de depozitare integrate pentru depozitarea obiectelor de campare si asigura ventilatie în caldura desertului. Panouri retractabile de panza blocheaza vanturile si ofera intimitate.Operabil, aripa acoperisului tip poate fi deschisa pe timp de noapte pentru a permite dormitul cu admirarea stelelor. Deasemeni, un panou fotovoltaic flexibil poate fi folosit pentru a reîncarca telefonul si a asigura iluminatul cu LED-uri de joasa tensiune.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com