Mase-Plastice.ro
ABC
EcoPlating
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 09-2014

   Articole:
   - Circuitele electronice imprimate energizeaza ambalajele din carton;
   - Sidel modeleaza "sticla" de bere din plastic (PET) care sa arate ca sticla;
   - Arcurile din otel vor fi înlocuite cu unele din fibra de sticla - inovaţie Audi;
   - TPE se simte bine pentru electronicele portabile;
   - Design închidere fara scurgeri pentru întretinerea motorului;
   - Imprimati 3D urmatoarea masa de sufragerie;
   - Imrimanta 3D cu lemn;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Circuitele electronice imprimate energizeaza ambalajele din carton.

    Vreti sa obtineti într-adevăr interesul consumatorilor la punctul de vânzare? Această inventie se referă la cresterea interesului la punctele de vânzare pentru produse cum ar fi un mic dejun de cereale într-un mod nou, cu cost eficient, printr-o ambalare care poate fi descrisa ca "electrizanta".
   Brevetul de la furnizorul de cutiii de carton C.W. Zumbiel Co., Hebron, KY, este pentru ambalaje din carton, semifabricate, imprimate cu circuite electrice care utilizează cerneluri conductoare. Circuitul electric poate fi alimentat de la un acumulator introdus într-un compartiment pentru baterie din pachetul produsului sau pot permite o baterie furnizata de consumator. Semifabricatul poate include o sectiune detasabilă cu un circuit electric imprimat sau o portiune care poate fi separata din semifabricat si utilizata separat de pachetul produsului.
   Componentele pot include diode emitătoare de lumină (LED-uri), precum si utilizarea de bandă de cupru conductoare pentru conexiunile electronice.


Bateria poate fi "onboard" sau furnizata de consumator.

    Brevetul consideră, de asemenea, aspecte durabile ale ambalajului: Cerneala poate cuprinde de obicei carbon într-un purtător pe bază de apă, astfel încât ambalajul satisface Coalition of Northeastern Governors (CONEG) - modelul legislatiei în ceea ce priveste nivelurile admisibile de metale grele din deseuri municipale.
   Puteti vedea brevetul complet depus la Freshpatents.com aici.

   Sursa: Packaging Digest.


   Sidel modeleaza "sticla" de bere din plastic (PET) care sa arate ca sticla.

   La Eureka, Sidel Group a lansat ceea ce se numeste prima “sticla” de bere din PET, usoara si pasteurizabila din lume, cu o baza sub forma standard de "sampanie", nu cu o bază în formă de petaloid (petale) cu picioare.
   Sticla cântăreste doar 28 de grame, cu 86% mai usoara decât sticla de bere din sticlă, Oficialii Sidel au spus ca sticla acceptă, de asemenea, un sistem de închidere tip coroană, reflectând astfel închiderile capacelor (capselor) găsite pe sticlele din sticla. La ambalajele pentru bere este foarte important sa previna intrarea oxigenului si scaparea de dioxid de carbon. “Sticla” este făcuta dintr-un singur strat de amestecuri de materiale, are tehnologia Sidel Actis ,de barieră pentru gaze, care confera un termen de valabilitate de sase luni, a declarat compania.
   Oficialii Sidel, de asemenea, se luptă din nou cu ceea ce spun ei sunt perceptiile eronate despre berea in plastic, inclusiv convingerea comuna ca berea se încălzeste mai repede. Studiile Sidel arata ca PET păstrează berea la fel de rece, pentru aceeasi cantitate de timp, ca cea din sticla.
Baza este cheia, a explicat firma. "Pentru multi consumatori, o bază în formă de petale (petaloid) este asociata cu alte categorii de produse, cum ar fi băuturi răcoritoare carbogazoase sau apă minerală, si prin urmare, atunci când apare pe o sticlă de bere poate afecta negativ perceptia de brand", a declarat Christophe Bunel, sef ambalaje de la Sidel.

   " Dar in crestere, consumatorii sunt din ce în ce mai constienti de beneficiile de PET, pentru că l-au experimentat ca material de ambalare preferat ales în alte domenii alimentare si a băuturilor din viata lor.
"Deci, pentru a ajuta producătorii si consumatorii deopotrivă sa faca tranzitia ne-am dorit o “sticla” care arata ca sticla, dar are toate avantajele PET."
   “Sticla” Sidel prezintă proprietăti similare cu sticla de sticla traditionala.

   Sursa: PRW.


   Arcurile din otel vor fi înlocuite cu unele din fibra de sticla - inovaţie Audi.

   Pentru a putea atinge cifre cât mai reduse a masei totale, Audi va introduce un nou set de arcuri pe modelele sale. Germanii vor renunţa la cele convenţionale, din oţel, în favoarea unora noi, din fibră de sticlă ranforsată cu polimeri (GFRP).
   Arcurile GFRP reduc masa într-un punct crucial al şasiului. Vom crea astfel o rulare mai precisă şi vom creşte confortul vibraţional" - Ulrich Hackenberg şeful centrului de dezvoltare Audi.


Audi va înlocui arcurile din oţel cu unele inovative din fibră de sticlă ranforsată cu polimeri.

   Materialul inovativ face ca rezultatul să fie mai subţire şi mai mare decât arcurile convenţionale, însă şi mai uşor. Audi susţine că fiecare arc are o greutate de 1.6 kilograme, mult mai puţin decât unul din oţel, care cântăreşte 2.7 kilograme. Atunci când vor fi montate pe modelele Audi, noile arcuri vor scădea masa totală cu 4.4 kilograme.
   Pe lângă avantajele oferite la capitolul reducere a masei totale, noile arcuri sunt mult mai rezistente şi nu vor fi afectate de coroziune de-a lungul timpului.

   Sursa: AutoMarket.ro


   TPE se simte bine pentru electronicele portabile.

   PolyOne GLS Thermoplastic Elastomers, divizia TPE al PolyOne, a anuntat că materialul său Versaflex CE 3620 îndeplineste toate cerintele de testare ISO 10993-10:2010 fara nici un semn de iritare a pielii. Aceste rezultate vor sprijini alegerile de design pentru un material usor de purtat in segmentul de electronice de larg consum.
   "Munca noastra pro-activa în atingerea conformitatii pentru materialul nostru ajută importante branduri de consum de a obtine un avantaj competitiv prin care indică faptul că produsele lor sunt realizate cu materiale testate si aprobate de sensibilitate a pielii", a declarat Charles Page – director Global Marketing, PolyOne GLS Thermoplastic Elastomers. "În plus, proprietarii de brand pot accelera timpul pentru intrare pe piata cu acest material inovator, care îndeplineste trand-ul de pe piata electronicelor de consum."

   Caracteristicile cheie de performantă includ: cele haptice, cum ar fi o senzatie de catifelare; rezistentă puternică la lumina UV si chimica, pentru durabilitate pe termen lung si calităti de amortizare a vibratiilor pentru a îmbunătăti performantele aparatului si confortul utilizatorului final.

   Sursa: EPPM.


   Design închidere fara scurgeri pentru întretinerea motorului.

   RPC Containers produce un ambalaj personalizat de bidon de cinci litri ulei pentru uleiurile Millers Oils oferind o închidere cu dozare nou proiectata, care permite uleiului să fie complet controlabil si să circule liber si usor.
   Închiderea a fost proiectata în comun de către RPC si Millers Oils de la un concept original conceput de Millers pentru a rezolva o problemă veche din piată. Uleiuri de lubrifiere au fost în mod traditional foarte dificil de controlat în timpul turnării si acest lucru duce de multe ori la galgaieli, scurgeri si stropi. Situatia a fost agravată în ultimii ani, cu mai multe specificatii de uleiuri diferite, care sunt acum disponibile.
   " Acest lucru a dus la o crestere a utilizării de recipiente de cinci litri pentru fiecare specialitate, mai degrabă decât pentru ambalajele vrac mai mari", a spus Nevil Hall - Managing Director la Millers Oils. "Cu aceste variante diferite, a fost necesar să se găsească o singura solutie de ambalaj, care să le permita sa fie turnat cu usurintă cu nici un pericol de galgaiere."
   Solutia Millers "este un dispozitiv de închidere care încorporează o supapă specială care răsucita, deschide si închide pentru a controla fluxul de ulei. Deoarece uleiul este distribuit prin diuza, o deschidere mai mică sub aspiră aerul înapoi prin inchidere la baza recipientului. Acest lucru previne vidul care impiedica uleiul sa curga liber.
   După ce a dezvoltat conceptul, Millers a lucrat cu RPC pentru a crea un design adecvat pentru recipientul care ar putea încorpora noua închidere. Pentru comoditatea utilizarii a fost nevoie de un mâner lateral, iar ambalajul si-a păstrat aceeasi înăltime ca recipientul anterior, cu scopul de a rula pe linii de umplere curente si sa se potriveasca pe rafturile existente.

   Închiderea în sine este turnata prin injectie din PP în timp ce containerul este format prin suflare din HDPE si acest lucru a creat o provocare în asigurarea celor două părti de a se potrivi cu usurintă împreună.
   A rezultat sticla FlowControl produsa de RPC care are o forma "curbata drept", unde fiecare curba vine la o margine definita, similara cu mai cele mai multe si recente modele auto. Acestea, împreună cu o arie largă de etichetare, ajută la crearea unei prezente distincte pentru ambalaj, pe raft. Mânerul se extinde în închiderea distincta, pe partea de sus a containerului; închiderea în sine este produsa într-o culoare contrastantă pentru ambalajul principal - o sticlă gri cu închidere de culoarea argintului pentru gama premium Millers Oils " si combinatia argint si albastru pentru gama de atelier al companiei.
   " Aceasta a fost o provocare majoră pentru a transforma un concept mare într-un recipient realizabil", a spus Nevil Hall.
   " Am fost incantati cu intrarea RPC si dorinta lor de a se angaja pe deplin în ceea ce este pentru ei un proiect specializat relativ mic. Combinatia de creativitate si abilităti de design functional al companiei au produs un recipient care este oferit la toate nivelurile, în timp ce închiderea în sine este cu adevărat revolutionara si a generat deja un impact enorm în rândul clientilor nostri. "

   Sursa: EPPM.


   Imprimati 3D urmatoarea masa de sufragerie.

   BigRep tocmai a anuntat noua sa imprimanta 3D pe scară largă, BigRep ONE, care oferă un volum de lucru de 45 x 39 x 47 inch (1143 x 990 x 1194 mm) - care este suficient de mare pentru a produce prototipuri de dimensiuni mari cu mai multe elemente de mari dimensiuni, cum ar fi o întreagă masă de sufragerie.

   Imprimanta de 39.000 dolari vine ca un kit neasamblat, pe care compania spune ca durează aproximativ două ore pentru a o monta. De asemenea, ei spun că poate avea un grad de personalizare, desi nu este chiar clar cum va functiona - probabil are capacitatea de a face spatiul de lucru mai înalt, sau mai mare, pe o dimensiune, în functie de nevoile specifice. Este acum cea mai mare imprimanta de pe piată prin fused deposition modeling (FDM).
   BigRep spune că, odată cu procesul de FDM, utilizatorii pot face orice, de la scaune artistice, proiectate la comanda pana la piese tehnice cu impact mare din Nylon sau ABS.
   Compania spune ca vrea ca oamenii să "facă din nou fabricare locală," si pozitionează dispozitivul ca o modalitate pentru întreprinderi mici sau designeri de produs pentru a dezvolta prototipuri la scară largă, în propriile lor locatii, mai degrabă decât să externalizeze activitatea în altă parte, fie că este în apropiere sau în lume.
   Este nevoie de aproximativ 150 dolari pentru plastic si cinci zile pentru a imprima o masa la dimensiunile finale, asa cum se vede în clipul de mai jos, astfel încât sa nu există încă o multime de muncă, care ar putea fi făcut în termeni de costuri si de viteză
.

   Oricum, se pare ca este un pas mare în reducerea decalajului între utilizări de nisă sau nevoia de prototipuri si fabricarea efectivă a unui produs final. Tehnologia are un drum lung de parcurs înainte ca compania sa fie suficient de capabila de a face mobilă, de exemplu, pentru a concura împotriva oricărui producator, dar ca si în toate procesele de productie noi, există o mare cantitate de muncă înainte ca nouă metodă de productie sa fie rapida si profitabila. BigRep, cel putin, ia lucrurile un pic mai departe, în directia cea bună.

   Sursa: Manufacturing.net.


   Imrimanta 3D cu lemn !

   Magie? Nu este! Puteti imprima 3D cu filamente de lemn, chiar acum, folosind o varietate de culori si diametre.
   Intradevar, materialele sunt, de obicei, o combinatie de lemn cu un anumit tip de polimer, ingredient obligatoriu si există o gamă de pret si calitate. Obiectele realizate din aceste materiale, de asemenea, variază în estetic, în functie de proiectare, materiale, procese si de finisare.


Firma de design arhitectural Emerging Objects, ca si o serie de alte companii, sustine că a inventat imprimarea 3D cu lemn. Materialul lor este puternic si rigid, care pare a fi adevărat judecând după fotografii ale obiectelor realizate cu el, ca acest element din lemn - bloc arhitectural. Acesta a fost inventat ca un material de constructie alternativă. (Sursa: Emerging Objects)

Acest vas cina – bol plat a fost imprimat 3D cu lemn pecan. (Sursa: Emerging Objects)

Imprimarea 3D cu material lemnos al Emerging Objects arată ca si cum ar fi din lemn real, asa cum se arată în această replică detaliată a unui nod de lemn. Materialul combină lemn reciclat dur si moale din deseuri agricole. (Sursa: Emerging Objects)


Acest filament pentru RepRap si alte filamente pentru imprimante 3D este un compus cu 40% fibre de lemn reciclat, plus polimeri de legare. Durabilitate termică este declarata a fi similara cu poliamida (PA), cu foarte mici deformari. (Sursa: Kai Parthy/Thingiverse)

Un obiect făcut cu filament.LAYWOO-D3 Obiectele facute cu acest filament din lemn poate fi slefuit sau vopsit. (Sursa: MakerGeeks)

Compania de design italian Design for Craft's a fost folosit filament pentru a face acest obiect. Obiectele imprimate 3D cu acest filament cu 40% pastă de lemn pot fi slefuite, vopsite si lustruite. (Sursa: DesignForCraft)

Compania olandeză ColorFabb's cu filamentul Woodfill are 30% fibre de lemn si 70% poliamidă (PA). Site-ul companiei oferă sfaturi detaliate cu privire la modul în care să-l folositi (Sursa: ColorFabb)


Producătorul chinez PopBit face filamentul Pop Wood din pulbere de lemn de plop. (Sursa: PopBit)

Un exemplu de mobilier propus de startup-ul 4 AXYZ s-ar putea face printr-un proces încă nedivulgat, cu materiale si imprimat 3D. (Sursa: 4 AXYZ)

   Unele arata ca din plastic, unele se aseamănă cu cheresteaua dur tăiata. Altele sunt incredibil de frumoase, obiecte de arta tehnologica realizate de firme de design arhitectural, care arata exact ca un lucru real.

   Sursa: Design News.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com