Mase-Plastice.ro
ABC
EcoPlating
> Home > Newsletter >

Newsletter Mase-Plastice.ro 08-2014

   Articole:
   - Containerele de depozitare ultra usoare sunt puternice si pot fi stivuite;
   - Containerele MAP pentru băuturi permit reduceri semnificative de material;
   - Euromap proiectează eticheta de eficientă energetică pentru utilaje;
   - Nou standard ISO pentru nivelurile de ftalati în jucării;
   - Primele monede de plastic din lume vor circula în ... Transnistria;
   - Balama plastic (tehnopolimer);
   - Teraplast - investitii de 1,3 mil. € pentru a extinde capacitatea;

Subscrieti lista email Mase-Plastice.ro


   Containerele de depozitare ultra usoare sunt puternice si pot fi stivuite.

    Recipientele (containere / lazi / navete) din polipropilena Euro Light (ELB) pentru aplicatii industriale si de depozitare sunt cu 46% mai usoare decât recipientele similare folosite, fără pierderi de durabilitate si rezistentă. Containerele ELB pot rezista pana la o sarcină (greutate) de 110 de kilograme si permite cu aproape 10% mai mult decât sarcina utilă a containerelor conventionale. Două modele cu capac sunt disponibile, cu balamale sau cu prindere/strangere.

   Acestea sunt disponibile în 5 dimensiuni de la 12" x 16", cu 5" si 9". înăltime; si 16" x 24" si 5", 9" si 13 inchi înăltime. Colt cu design unic, este rezistent la rasucire si pentru a rezista la sarcini mari de stivuire. Mânerele ergonomice deschise sunt situate pe ambele capete.
   Modelele disponibile includ o bază nervurata pentru rezistentanta si o bază netedă armata prin sudare de baza nervurata pentru proprietăti de functionare optime si sarcini mari.
   Containerele ELB sunt aprobate de FDA pentru spălari grele in partea inferioara si temperaturi extreme.

   Sursa: Packaging Digest.


   Containerele MAP pentru băuturi permit reduceri semnificative de material.

   Ambalajele subtiri si durabile, cu economii de costuri, este deviza actuala. Cu toate acestea, acest fapt poate fi problematic pentru produse perisabile, în sticle PET, care sunt umplute si acoperite, la temperaturi ridicate, deoarece containerele pot deforma cand produsul se raceste.
   O solutie viabila dovedita pentru produse aseptice si umplute la cald, sunt recipiente PET care au panou(ri) flexibil(e) sau o bază cu scopul de a compensa deformarea si să păstreze pachetul sa arate bine.
   Acum, există o altă solutie, de la BASF, care abordeaza aceasta problema intr-un mod unic cu ajutorul ambalarii in atmosfera modificata (MAP - modified atmosphere packaging).
   Brevetul este centrat pe un insert în partea de sus a sticlei sau a recipientului descris ca o "componentă presurizare vas de stocare", adică atât absorbtia cat si eliberarea de gaz în spatiu, într-un mod care reduce presiunea vaporilor si astfel deformarea.

   Brevetul specifica mai multe materiale pentru vasele de depozitare, inclusiv unul sau mai multe din carbon, carbon activat, zeolit si o compozitie de MOF - metal organic framework.
   Această structură stochează un gaz cum ar fi azotul, argonul, bioxidul de carbon sau alte gaze sau amestecuri de gaze, brevetul detaliind 28 "variante" sau diferite moduri în care controlul presiunii destinate poate fi realizată folosind aceste materiale. Beneficiul oferit este un ambalaj care necesită mai putin material pentru a reduce costurile în timp ce îmbunătăteste sustenabilitatea ambalajului. Aplicatia include ambalaje ca sticle, cutii, pungi si alte recipiente.
   Puteti găsi brevetul la FreshPatents.com: click aici.

   Sursa: Packaging Digest.


   Euromap proiectează eticheta de eficientă energetică pentru utilaje.

   O etichetă standardizată a fost proiectat ade către Euromap, organismul tehnic si factor de decizie din Europa pentru masini de prelucrare materiale plastice si cauciuc, care arată clasa de eficientă energetică a masinii de prelucrare la care este fixata.
   Eticheta va intra în vigoare de la 1 octombrie 2014 si este parte a unui program destinat pentru clienti de a compara mai usor eficienta energetică între produsele de la diferiti producători de masini si utilaje.
   "Dezvoltarea unei etichete comune si neutru va permite producătorilor să prezinte clasele de eficientă a masinilor lor, transparent si comparabile pentru clienti", a declarat Euromap într-o declaratie.
   Eticheta poate fi utilizata pe tipuri de masini pentru care Euromap a publicat o recomandare în ceea ce priveste clasa de eficientă energetică; acestea sunt în prezent masini de turnare prin injectie (EuroMap 60.1) si masini de turnare prin extrudare suflare (EuroMap 46,1). Euromap se efectuează, de asemenea, si pe alte tipuri de masini.

   Organizatia a declarat că utilizarea etichetei este voluntară, si diferă astfel de etichetele de eficientă energetică ale UE cu privire la produse electrocasnice, cum ar fi frigiderele.
   Eticheta arată un triunghi cu numărul clasei de eficientă energetică; producătorul masinii desemnat în partea de sus; si în partea de jos, standardul Euromap folosit si ciclul de testare utilizat în cazul în care recomandarea permite mai mult de unul.
   Dimensiunea standard a etichetei este A5 (148 mm x 210 mm), dar poate fi modificata dacă proportiile sunt păstrate.

   Sursa: PRW.


   Nou standard ISO pentru nivelurile de ftalati în jucării.

   Organizatia ISO - International Organization for Standardization cu sediul la Geneva, a publicat un standard international privind ftalatii utilizati ca plastifianti în jucării si produse pentru copii.
   Standardul specifică o metodă de determinare a sase ftalati în jucării si produse pentru copii. El nu precizează nivelurile permise în produse - acestea sunt stabilite pentru fiecare tară în parte.
   Standardul este numit: ISO 8124-6:2014, Siguranta jucăriilor, Partea 6: AnumitI esterii ftalati în jucării si produse pentru copii, si se bazează în mare parte pe un standard national chinez existent.

   Sursa: PRW.


   Primele monede de plastic din lume vor circula în ... Transnistria.

   Primele monde de plastic din lume vor fi emise de Banca Republicană Transnistreană pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a monedei transnistrene. Acestea au diferite forme geometrice şi culori si au fost produse în Rusia.
   Potrivit Băncii Republicane Transnistrene, noile monede vor avea o rezistenţă sporită şi mai multe elemente de securitate. Pentru a asigura protecţia împotriva falsificării, la fabricarea acestor monede vor fi folosite materiale cu o textură specială, elemente de contur şi microtexte. De asemenea, noile monede vor reflecta lumina într-un mod specific atunci când sunt expuse la raze ultraviolete sau infraroşii.
  
"Deocamdată, acest tip de bani nu este produs nicăieri în lume. Aceasta este o inovaţie nu doar pentru Transnistria, ci şi pentru comunitatea bancară internaţională. Monedele au fost create de colegii noştri din Federaţia Rusă, iar noi vom fi primii care le vor folosi", a declarat prim-vicepreşedinta BRT, Olga Radulova, într-un interviu pentru televiziunea transnistreană, scrie Mediafax.
   Monedele din plastic vor fi introduse în circulaţie la 22 august 2014 şi vor circula în paralel cu bancnotele de hârtie de aceeaşi valoare.

   Sursa: Romania Libera.


   Balama plastic (tehnopolimer).

   J.W. Winco, Inc. (New Berlin, WI) a anuntat EN 222 Balama plastic (tehnopolimer) cu patru pozitii de indexare, în dimensiuni metrice. Balamalele sunt realizate din material plastic (poliamidă PA) armat cu fibra de sticlă, negru mat, cu ac de balama din otel inoxidabil, Standard European nr 1.4305 (Standard American seria 303).

   Caracteristicile includ:
   - disponibilitate in 2 tipuri: 2 x 2 alezaj DIN 7991-M6 suruburi cu cap înecat, si 2 x 2 alezaj ISO 4014-M6 suruburi cu cap înecat.
   - conformitate RoHS.
   - un cuplu rezistent de 3 Nm în 4 pozitii de indexare.
   Pentru mai multe informatii, vizitati www.jwwinco.com.

   Sursa: PDD.


   Aparatul care te copiază si te transformă în figurină de plastic.

   O companie din Praga detine cel mai mare scanner 3D din Europa. Are 115 senzori si e construit pentru a scana obiecte, oameni si animale.

   Ulterior, aceste imagini pot fi transformate în figurine de plastic cu ajutorul unei imprimante 3D. Un fotojurnalist Getty a intrat în acest studio si a realizat mai multe fotografii demonstrative.

   Sursa: Stiri Yahoo.


   Teraplast - investitii de 1,3 mil. € pentru a extinde capacitatea.

   Producatorul de mase plastice român Teraplast a dezvăluit planurile de a investi 1,3 mil. € in acest an pentru a extinde capacitatea de productie si lansarea de noi produse.
   Anuntul însoteste comunicarea rezultatelor financiare ale companiei pentru prima jumătate a anului 2014, în care Teraplast a reusit sa dubleze profitul net la aproximativ 1,5 milioane de lei (350.000 €). Acest lucru a fost realizat în ciuda unei scăderi raportate la vânzările firmei.
   "În prima jumătate a acestui an, am întârziat o parte din investitii", a declarat Traian Simion directorul general al companiei, pentru cotidianul local Adevarul.
   Din ianuarie până în iunie 2014, compania a investit 850.000 € să cumpere masini noi si de a dezvolta noi produse. În a doua jumătate a acestui an, Teraplast v-a investi încă 450.000 € tot cu acest scop.
   Grupul Teraplast pretinde a fi cel mai mare procesator de PVC pe piata românească si operează cinci unităti de productie. Producătorul face o gama larga de ferestre din PVC, usi si tevi, fitinguri PP si tevi, sisteme de canalizare exterioare, sisteme de drenaj si alte produse realizate cu utilizarea de diverse materiale plastice, conform datelor publicate de firma.
   Grupul român cuprinde, de asemenea, Plastsistem, producator de panouri termoizolante si structuri pentru industria de constructii si Politub, producator de tevi PE pentru retelele de gaz si apă.

   Sursa: PRW.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com