Mase-Plastice.ro
ABC
cell phone battery 80% off
> Home > Blog 2014 >

LG G Flex - "primul smartphone cu adevarat curbat din lume" flexibil, inclusiv bateria si cu "autovindecare" la zgarieturi.

   Grupul LG din Coreea de Sud a prezentat la CES smartphonul LG G Flex cu lansare sigura pe piata in trimestrul I - 2014. El va fi adus in Romania si de Orange in luna Februarie.

   Voi trece in revista sumar, cateva caracteristici ale telefonului dintre care remarc:
   Procesor: Snapdragon 800 cu procesor quad-core la 2,26GHz
   Ecran POLED (polymer organic light-emitting diode) curbat, RGB real, cu o diagonala de 6 inch HD Ready (1280 x 720), 245 ppi
   Dimensiuni: 160,5 x 81,6 mm si o grosime intre 7,9 si 8,7 milimetri, in diverse puncte.
   Camera foto: performanta, in spate, cu senzor de 13 MP si in fata de 2.1 MP
   S.O: Android 4.2.2 (Jelly Bean)
   Bateria: capacitate mare, de 3.500 mAh
   Memorie: 2 GB RAM si o memorie de 32 GB eMMC inclusa in telefon
   Greutate: 177 de grame
   Pret: variaza in jurul valorii de 2.950 de lei
   Videoclip prezentare: http://www.youtube.com/watch?v=21eGxOKUxeM

   In continuare voi prezenta cele trei trasaturi distincte ale telefonului LG G Flex, bineinteles toate legate de mase plastice (polimeri, plastic, etc.).
   Apropo, daca erau carcotasi cu privire la folosire PLASTIC (polimeri in general) in constructia telefoanelor, astept un model asemanator din sticla, metal, aluminiu sau alt tip de material ;) !!!

   Prima trasatura distincta a telefonului o reprezinta display-ul OLED flexibil si "curbat".

   OLED (organic light-emitting diode) se imparte in doua mari grupe:
      - passive-matrix (PMOLED)
      - active-matrix (AMOLED)
   Display-urile OLED lucreaza fara lumina din spate ceea ce se traduce prin capacitate de redare de nuante (straturi) de negru si poate fi mai subtire si mai usor decat LCD (liquid crystal display). Deasemeni ofera un contrast mai bun in comparatie cu LCD care foloseste "cold cathode fluorescent lamps or LED backlight" si ofera practic vedere foarte larga (aproape 90 de grade fata de normala). Alte avantaje al OLED ar fi si o eficienta mai buna a curentului consumat si un timp de raspuns mai rapid in comparatie cu LCD.
   Dar ca orice tehnologie are si dezavantaje printre care enumar doar aceea ca apa poate distruge materialele organice ale display-ului si desi consuma in general 60-80 % din consumul unui LCD, el poate consuma de trei ori mai mult curent la afisarea unei imagini cu fundal alb.
   Polimerii folositi in displaiurile PLED includ derivati ai PPV (polyphenylene vinylene sau poly(p-phenylene vinylene)) si polyfluorene. Poly(p-phenylene vinylene) s-a folosit in primul PLED (polymer light-emitting diodes) si deasemeni in LEP (light-emitting polymers).
   PLED implica un polimer conductiv electroluminiscent care emite lumina cand este conectat la o tensiune exterioara. Ei sunt folositi ca filme subtiri pentru display-uri color (full-spectrum). Polimerii OLED sunt mult mai eficienti si cer putere relativ mica pentru lumina produsa.
   FOLED - flexible organic light-emitting diodes - ar putea fi fabricate pe suport de plastic flexibil cum ar fi de exemplu PET (polyethylene terephthalate) si astfel display-urile ar putea fi produse mai ieftin.
   Mai multe informatii puteti obtine de pe Wikipedia - OLED, o comparatie a tehnologiilor display-urilor la adresa: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_display_technology, precum si o lista cronologica a produselor OLED din 1996 pana in prezent sau un overview al tehnologiei display-urilor OLED.

   A doua trasatura distincta a telefonului LG G Flex este stratul protector pe partea din spate care face nevazute zgarieturile, intr-un interval de cateva minute.

   Pentru acest lucru, coreenii l-au si comparat deja cu Wolverine din X-Men. Pentru edificare puteti urmari videoclipul: LG G Flex - Autovindecare si durabilitate. Aici veti putea vedea si ca telefonul poate sa suporte o greutate de 32 kg pentru cateva momente.

   Ultima trasatura distincta a telefonului o reprezinta bateria de capacitate mare (3.500-mAh), care deasemeni este si ea flexibila.

   Bateria flexibila complecteaza astfel designul si finetea profilului LG G Flex. Cu aceasta baterie, timpul de convorbire este de pana la 29 ore.

   Toate acestea au devenit posibile si datorita LG Chem - divizia de polimeri a concernului.

   In aceasta categorie a telefoanelor cu ecran curbat, deocamdata, ar mai fi un telefon al celor de la Samsung cu Galaxy Round, dar in categoria "smartphone cu adevarat curbat din lume" si flexibil, LG G Flex este primul si singurul (la ora cand scriu acest articol) !!!

   Comentariu:

   Silviu Corneliu Ghetiu spunea ...
   Voi reveni cu un review in momentul cand il voi avea la testare.
   21 Ianuarie 2014
 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com