Mase-Plastice.ro
ABC
Subscriere lista email Mase-Plastice.ro
> Home > Blog >

Blog 2013

   M-am gandit ca aceste pagini (dedicate noutatilor in domeniul maselor plastice interne si internationale) nu trebuie sa lipseasca din nici unul din siteurile care se respecta, aceastea reprezentand defapt tendintele viitoare si posibilitatea de a fi informati in timp util cu ultimele descoperiri in domeniul maselor plastice.
   Daca doriti sa primiti postarile de pe Blog direct pe email, puteti Subscrie in lista de email al Mase-Plastice.ro si primiti in plus, gratuit: carte/eBook si Newsletter Mase-Plastice.ro.
  
Pentru cei care vor sa studieze direct pe site postarile de pe Blog o pot face chiar aici. Deasemeni, daca doriti sa rasfoiti postari mai vechi, puteti accesa:
Arhiva postarilor din anul: 2010, 2012, 2013, 2014 si 2016, 2017, 2018.


Postari 2013

17.10.2013

 - Volkswagen a usurat motoarele diesel noi;
   DSM impreuna cu componente auto de specialitate KACO, a dezvoltat un capac pentru arborele cotit, usor, care utilizeaza DSM EcoPaXX, poliamida 410, pe baza bio, pentru cea mai recenta linie de motoare diesel dezvoltata de Grupul Volkswagen.

17.10.2013

 - X-Rite Pantone investeste in clienti cu "World of Plastics";
   X-Rite Pantone, cel mai mare designer si producator de sisteme de management si comunicare a culorii, din lume, a transferat investitia dintr-o expozitie majora de materiale plastice in beneficii directe pentru clienti si parteneri, conversie de timp si de bani care ar fi fost petrecuta la spectacol, direct in invatamant gratuit, promotii de produse exclusive si verificari ale eficientei fluxului de lucru.

17.10.2013

 - Granularea sub apa in varianta de laborator intra pe piata;
   Grupul austriac Econ GmbH , un producator de periferice de extrudare, sisteme de granulare, in special sub apa, uscatoare de granule, schimbatoare de ecrane (filtre) si cuptoare de piroliza va lansa o noua versiune de laborator a sistemului de granulare sub apa
.

17.10.2013

 - Legaturi cu carlig pentru cabluri si legaturi pentru cabluri auto-clipsabile patentate PEM;
   Legaturile cu carlig pentru cabluri si/sau auto-clipsabile patentate PEM de la PennEngineering (Danboro, PA) raman fixate in locul unde sunt instalate pentru a oferi puncte de fixare permanente pentru cabluri de montaj si cabluri din interiorul sasiului electronicelor sau carcaselor.
01.10.2013
 - K 2013 - Invitatie la Targul si Expozitia Internationala #1 din industria de mase plastice si cauciuc;
   Cu peste 3.000 de expozanti, K in 2013 va fi din nou de necontestat nava amiral a industriei si prin urmare, ideal pentru afaceri si platforma de contact pentru idei inspirate si decizii de perspectiva.
27.09.2013
 - ENGEL | e-Calc App - un instrument complet pentru fiecare masina de injectie;
   ENGEL lanseaza o noua era de servicii cu e-Calc. Cu acest instrument se poate calcula foarte usor cursa pentru volum, presiunea de umplere, forta de inchidere, timpul de racire si viteza snecului.
25.09.2013
 - Maner usa "Chains";
   In al doilea proiect prezentat este vorba despre designul unui maner de usa (care a fost si tema concursului: "Hands on door handles" organizat de designboom în colaborare cu COLOMBO DESIGN, in anul 2011).
11.09.2013
 - Ceas Honey B;
  In primul proiect prezentat este vorba despre designul unui ceas al firmei Breil (care a fost si tema concursului: Design Time Breil gazduit de firma Breil si organizat de designboom in colaborare cu binda italia, in anul 2011).
02.09.2013
 - Garnier dezvolta borcane izbitoare pentru noi produse de ingrijire a parului;
   Borcanul proiectat de Garnier, furnizat de catre RPC Bramlage-Wiko SUA, creeaza un aspect modern, pe raft, cu o forma unghiulara izbitoare, completate de etichete colorate.
02.09.2013
 - Piata plasticelor din industria de automobile - Analiza Industriei Globale, dimensiune, share, crestere, tendinte si previziuni, 2012 – 2018
   Transparency Market Research publica noul: "Piata materiale plastice din automobile dupa produse (ABS, PP, PU, PVC, PE, PC, PMMA , PA).
02.09.2013
 - O varianta a Apple iPhone 5 va beneficia de o carcasa de plastic ?
   Zvonuri din lumea tehnologiei legate de urmatoarea generatie iPhone, asteapta acum o varianta a Apple iPhone 5 care va beneficia de o carcasa de plastic.
02.09.2013
 - Actualizare Brevet ambalaj: Capac (dop) bauturi, rabatabil (in suspensie)
   Inventatorul Kirby Kendall reaminteste ca, dupa ce a citit ca capacele de sticle aruncate pot fi ingerate de vietatile marine, el a decis sa creeze un capac de sticla cu balamale (rabatabil (in suspensie)) cu o abordare design-pentru-productie.
02.09.2013
 - Fii creativ cu sticle vechi de Coca-Cola din plastic
   Coca-Cola Enterprises (CCE) a demarat o initiativa durabila lunga de sase saptamani, "‘Don’t Waste. Create’", conceputa pentru a stimula reutilizarea si reciclarea sticlelor de plastic post-consum care contin produsele sale.
02.09.2013
 - Raport nou de la MarketsandMarkets despre Piata plasticelor pentru autoturisme
   Piata plasticelor pentru autoturisme (plastic si compozite plastic), va valora 46.112 milioane de dolari pana in 2018.
02.09.2013
 - Rezumatul ghidurilor de proiectare (design) reciclare a fost dezvaluit
   Asociatia de Reciclare Plastic Postconsum (APPR - Association of Postconsumer Plastic Recyclers), organizatia de conducere a comertului care reprezinta industria de reciclare a materialelor plastice in America de Nord, a publicat o versiune rezumat al ghidurilor de proiectare reciclare pentru ambalaje si containere.
02.09.2013
 - 3 secrete de proiectare jucarii, de la LeapFrog si Ideo
   Se pare ca o jucarie - o camera plina de culoare, compacta, este tocmai potrivita pentru un copil in varsta de trei la sase.
02.09.2013
 - Invitatii de participare la concurs, pentru premiu "Cel mai bun produs din plastic reciclat"
   EPRO - European Association of Plastics Recycling and Recovery Organisations (Asociatia Europeana pentru Organizatiile de Reciclare si Recuperare Plastica solicita intrari pentru competitia anuala "Cel mai bun produs din plastic reciclat".
02.09.2013
 - Fanuc demonstreaza cu masini Roboshot la K 2013
   Fanuc Robomachine Germania va expune trei dintre masinile sale de injectie electrice Roboshot la K 2013, toate proiectate pentru consum redus de energie.
28.08.2013
 - Umbrela din PP (integral) se deschide pentru afaceri.
   Producatorii unei umbrele reciclabile, realizata in intregime din PP, si-au asigurat fondurile necesare pentru a aduce produsul in productia de masa.
28.08.2013
 - Nike lanseaza o noua aplicatie pentru a ajuta designerii sa aleaga materialele verzi.
   Care material este mai prietenos cu mediul: bumbac, matase, matase artificiala, viscoza sau plastic (PP, poliester reciclat, ...)?
28.08.2013
 - Redesignul sticlei Something Natural reactionează la feedback-ul social media.
   Apa minerala cu arome, toate naturale, Something Natural, rebranduit cu un nou design si un accent clar pe consumatorii de sex feminin.
28.08.2013
 - Stati jos si ganditi despre reciclarea plasticului.
   Mobilier stradal pentru terasa de pe acoperis la Festivalul International Manchester (MIF - Manchester International Festival) a fost proiectat folosind Stokbord - placa de plastic reciclat ...
28.08.2013
 - RPC ofera inlocuirea dozei de aluminiu.
   RPC Containers Corby a lansat o alternativa de plastic pentru doza de aluminiu traditionala. Containerul de 380ml Apollo combina greutatea redusa si durata de viata extinsa.
28.08.2013
 - Masina manuala de turnare prin injectie.
   Imprimantele 3D nu sunt singurele modalitati pentru cei care doresc sa faca mici cantitati de piese din plastic, la domiciliu.
28.08.2013
 - DuPont face baia de ulei de camioane mai usoara.
   DuPont Polimeri de Performanta a ajutat sa produca o baie mare de ulei la camion, care este pe jumatate la fel de usor ca unul facut din aluminiu.
28.08.2013
 - Tendinta spre tablete.
   Digitizarea informatiilor de productie si tinerea lor la indemana, sau si mai bine inca, in mana, ajuta productivitatea si eficienta in fabricile de ambalare.
27.06.2013
 - Noutati de la DuPont - Iunie 2013.
   - Stati confortabil datorită stiintei materialelor durabile si colaborarea cu DuPont;
   - Tampoanele din DuPont™ Hytrel®, tin calea ferata pe pista.;
   - Inovatie pentru biciclete pe calea succesului;
   - Cum dispozitivele portabile faca fata rigorilor vietii moderne;
27.06.2013
 - Plastic anti-reflexie inspirat de ochii de molii.
   
Cercetatorii de la A*STAR's Institutului de Cercetare si Ingineria Materialelor (IMRE - Institute of Materials Research and Engineering) si partenerii lor comerciali au dezvoltat un nou material plastic, care sa reflecte doar 0.09 - 0.2% din lumina vizibila.
18.06.2013
 - O casa facuta din deseuri de plastic.
   Reciclarea materialelor plastice este un subiect fierbinte cu publicul larg. De aceasta data va prezint o casa - dar nu asa cum o stim.
17.06.2013
 - Ambalarea vinului la butoi, reinventata.
   Vinocopia Barrel este noul sistem de butoi de vin, care ofera îmbunatatiri semnificative fata de alternativele, în care se folosesc insertii de plastic înlocuibile si reciclabile, care sa tina vinurile sale în butoaie frumoase, autentice, lucrate manual.
17.06.2013
 - Tehnologie unica de autoidentificare.
   Colorbit este o tehnologie bazata pe identificarea automata de culoare, dezvoltata de catre B-Core Inc din Tokyo.
09.06.2013
 - Retea sociala pentru imprimante 3D.
   
Industria de imprimare 3D pare a fi lua avant destul de repede. Mai multe persoane sunt în cautarea de proiectare, prototipuri si imprimarea propriilor produse din confortul propriei lor case sau de la serviciu.
15.05.2013
 - Placuta (sipca / bagheta) inscriptionata cu adresa de email pentru suport numar înmatriculare auto-moto (automotive).
   Suport numar înmatriculare (placa de baza) cu: placuta (sipca / bagheta) inscriptionata cu adresa de email (Ex.: @yahoo.com, @gmail.com, @hotmail.com, etc, sau chiar ID Skype), text mono-/multi color.
13.05.2013
 - Primul suport de motor din plastic, o facilitate la Mercedes GL Class.
    
Daimler a instalat ceea ce a sustinut ca este primul (din lume) suport de motor din plastic, pentru motorul diesel cu sase cilindri utilizat în noul Mercedes GL Class.
04.03.2013
 - Janta hibrid aluminiu-plastic care stimuleaza MPG.
   O janta din aluminiu si plastic conceputa pentru a se potrivi la MyFord Focus SE 2012 a demonstrat o crestere pe autostrada de 1.1 MPG, cu teste la terti, în comparatie cu janta masinii de productie standard.
27.02.2013
 - Stilou imprimare 3D cu plastic.
   
 Kickstarter este o platforma de finantare (lansata in 2009 !) pentru proiecte de creatie. Ceea ce este de remarcat ar fi faptul aplicantii vor pastra dreptul de proprietate 100% din munca, ...

   Alte informatii utile:
    - Preturile materiilor prime din domeniul maselor plastice puteti gasi pe: LME , PRW sau PTonline.com.
   Tocmai de accea voi cauta sa aduc la cunostinta specialistilor ultimele noutati de pe Internet, sursele de informatii fiind deja nume consacrate:

Tara - Magazin für Verpacken und Verkaufen - http://www.taraonline.ch
Kompack - http://www.packlist.at
Blow Molding Matters - http://www.blowmoldingmatters.com
British Plastics & Rubber - http://www.polymer-age.co.uk
Italiaimballaggio - Istituto Italiano Imballaggio - http://www.italiaimballaggio.it
SpecialChem - http://www.specialchem.com
Plastics Additives and Compounding magazine - http://www.addcomp.com
Plastics News International - http://www.plasticsnews.net
Global Sources - http://www.globalsources.com
Design News - http://www.manufacturing.net/dn
The Plastics Distributor and Fabricator - Your Industry Magazine and News Source - http://www.plasticsmag.com
PACKAGING DIGEST - http://www.packagingdigest.com
European Plastic Product Manufacturer magazine - http://www.eppm.com/x/
LexisNexis, a division of Reed Elsevier Inc. - http://www.polysort.com/news
si nu in ultimul rand:
Plastics.com
- Plastic News Daily | building plastics and polymers communities - http://www.plastics.com
...lista ramane deschisa...

si nu in ultimul rand voi prezenta noile produse scoase la rampa de companiile care activeaza in domeniul maselor plastice.
   Deasemeni astept cu interes orice semnal din partea producatorilor de mase plastice din Romania cu noutati in domeniu, pentru a le promova interesele.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com