Mase-Plastice.ro

Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.

> Home > Blog 2013 >

Masina manuala de turnare prin injectie.

    Imprimantele 3D nu sunt singurele modalitati pentru cei care doresc sa faca mici cantitati de piese din plastic, la domiciliu.. Cu 1500 dolari pentru un banc-masina manuala de injectie (turnare), a fost finantat prin intermediul procesului de finantare (crowdsourcing) Kickstarter. Masina manuala, poate fi folosita pentru a modela piese de mici dimensiuni, calitative, din material plastic la cerere. Pentru materiale, utilizatorii pot achizitiona fie granule de plastic sau recicland propriile recipiente din plastic de lapte si/sau apa, presupunand ca acestea sunt realizate din polietilena de inalta densitate (HDPE).
   John Warobiew, presedinte al LNS Technologies si inventatorul aparatului, a declarat Design News ca a construit PIM-Shooter Model-150A pentru a umple un gol in piata: Daca doriti sa faceti piese de mici dimensiuni, comercial-calitative din plastic sau prototipuri, poate costa 5.000 dolari pana la 10.000 dolari sau mai mult pentru a face o matrita de otel. Apoi trimiteti matrita in China, unde un producator va folosi masini de injectie hidraulice mari, pentru a face 10.000 de piese, la 1 cent fiecare. Dar daca am nevoie de doar 10 piese pe saptamana si doriti sa le faceti rapid, la cerere, nu exista nici o modalitate practica de a face acest lucru.


Un banc manual - model de masina de injectie mase plastice, de 1.500 dolari, finantat prin Kickstarter poate fi folosit pentru a modela piese de mici dimensiuni, din plastic ieftin, calitative, la cerere. Prezentat aici este prototipul de baza manual (surub de strangere) menghina matrita, care vine standard cu masina, pentru realizarea de prototipuri sau de productie cu volum mai mic. (Sursa: LNS Technologies)

   Avantajul fata de imprimantele 3D ar fi: calitatea pieselor, timp de realizare mai scazut, varietate mai mare a materialelor pe care le poate folosi: Acetal (Delrin), ABS, PLA, HDPE, polistiren, polipropilena, polietilena, LDPE, TPE, si EVA. (fata de limitarea imprimantelor 3D la ABS si PLA ). Desi nailon si policarbonat nu sunt aprobate pentru utilizarea cu modelul-150A, Warobiew declarat ca se asteapta sa anunte o limita de temperatura mai mare in viitorul apropiat, care ar face acest lucru posibil.
   Urmariti un videoclip care demonstreaza prototipul Model-150A aici sau direct:

   Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul LNS Technologies, http://www.kickstarter.com/projects/210417487/bench-model-plastic-injection-machine, http://www.techkits.com/pim/ sau http://www.techkits.com/model_20/index.htm

   Sursa: Design News.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com