Mase-Plastice.ro
ABC
cell phone battery 80% off
> Home > Blog 2013 >

Nike lanseaza o noua aplicatie pentru a ajuta designerii sa aleaga materialele verzi.

   Care material este mai prietenos cu mediul: bumbac, matase, matase artificiala, viscoza sau plastic (PP, poliester reciclat, ...)? O noua aplicatie de la Nike poate sa va spuna.
   De aproximativ opt ani, Nike a selectat materiale pentru produse de imbracaminte si incaltaminte utilizand un index de sustenabilitate “in-house”, dezvoltat de cercetatorii de la o baza de date uriasa de cercetare stiintifica si analiza ciclurilor de viata ale produselor. El traieste ca un instrument open-source in cadrul companiei sport si diagrame cu cantitatea de apa din materialul dat vor putea fi folosite, sau deseurile produse de un anumit proces de productie. Prin consultarea acestui indice in timpul procesului de design, Nike a redus emisiile de gaze cu efect de sera cu 18%, cu un deceniu in urma.

   Incepand de astazi, sunt accesibile pentru designeri de oriunde, prin noua aplicatie (app) Nike Making disponibila in magazinul iTunes. Aplicatia este un set de instrumente de buzunar pentru factorii de decizie de produse pentru a oferi proiectelor un scor de mediu. Chiar si in cadrul Nike - o societate bazata pe R & D - designerii spun ca nu sunt intotdeauna siguri care materiale sunt cele mai verzi produse, spune Hannah Jones - Nike’s VP of Sustainable Business and Innovation . App Efectuarea aplicatiei permite designerilor sortarea prin 22 de materiale diferite de produse, cum ar fi bumbac, matase, piele, matase artificiala, viscoza, si asa mai departe. Fiecare material este apoi marcat prin patru termeni de impact asupra mediului: consumul de apa, energie, chimic si a deseurilor. Pentru a pastra designerii punctuali, aplicatia, de asemenea, da cifrele pentru performanta si nevoile estetice.
   De la aceste adrese puteti vedea filme video interesante, cu aceasta aplicatie:
- http://www.youtube.com/watch?v=LXPuuwAhtQo actiune # = cota
- http://youtu.be/LXPuuwAhtQo
- http://www.youtube.com/watch?v=LhTjaSuBp7E
- http://youtu.be/LhTjaSuBp7E
   " Totul face parte dintr-o singura strategie pentru a schimba paleta de materiale din lume," spune Jones catre Co.Design. "Daca am putea pune informatii acolo si sa imputerniceasca comunitatea noastra de design pentru a face alegeri mai bune, ar fi o parghie importanta de care am putea trage."
   "Putem avea impact asupra industriei de a gandi intr-un mod foarte diferit despre care este valoarea materialelor."
    Problema este, desigur, nu exclusiv la Nike. "In 2010, au existat 150 de miliarde de articole de imbracaminte produse in lume. O casa foloseste 200 de tone de apa, "spune Jones catre Co.Design. "Putem avea impact asupra industriei de a gandi intr-un mod foarte diferit despre care este valoarea materialelor."
   E greu sa nu se intrebe de ce Nike investeste atat de mult in acest indice atunci cand alte companii sunt pentru gasirea de noi modalitati de a consuma mai putin, cum ar fi in Patagonia’s Common Threads Initiative. Jones spune ca e doar unul din cateva cai de a ajunge la o societate durabila: "Exista intotdeauna un set de argumente care spune ca ar trebui sa consume tot mai putin. Urmatoarea spune hai sa facem mai produse mai bune, cu viata lunga, mai durabile. A treia cred ca este cel mai interesanta. Cum putem inchide de fapt bucla? Cum cream produse care ar putea fi reciclate la infinit? "
    Nike a facut doar pentru Cupa Mondiala din 2010, tricouri de fotbal care au fost reciclate din sticle de apa din plastic. Pana in prezent, compania a folosit 1,1 miliarde de sticle de plastic din depozitele de deseuri, prin dezvoltarea de produse din poliester reciclat. Ei exploreaza, de asemenea, parteneriate cu companii progresive, care investigheaza noi tehnici, cum ar fi distrugerea articolelor de imbracaminte fara a folosi apa. Toate acestea vor informa Nike Materials Sustainability Index si aplicatia Nike Making.
    Aplicatia Nike Making a fost lansata prima data pentru studentii de la London College of Fashion’s Centre pentru Moda Durabila, si o aplicatie separata pentru designerii de pantofi este anticipata in viitor. La fel de mult ca Jones si echipa sa intentioneaza sa influenteze alegerile facute de designeri, prin punerea strategica a cunostintelor in mainile unei noi generatii de designeri, este clar ca ei (inteligent) aspira sa planteze seminte pentru viitoarele inovatii de materiale. "Care sunt alternativele la bumbac care nu impiedica performanta, sau materiale radicale noi, care nu genereaza substante chimice toxice?" ei intreaba. Acest tip de gandire este "devine intuitiv pentru studenti. Profesorii pot construi in clase, si o intreaga generatie de designeri vor fi agenti ai schimbarii. "
    Aplicatia Nike Making este disponibila prin intermediul iTunes.

   Sursa: FastCo Design.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com