Mase-Plastice.ro
ABC
> Home > Blog 2013 >

Stilou imprimare 3D cu plastic.

    Kickstarter este o platforma de finantare (lansata in 2009 !) pentru proiecte de creatie. Ceea ce este de remarcat ar fi faptul aplicantii vor pastra dreptul de proprietate 100% din munca, lucru rar intalnit deoarece majoritatea proiectelor in care te finanteaza cineva pierzi (sau mai frumos spus - cedezi) dreptul de proprietate asupra ideii. Asupra acestei platforme voi reveni pe larg intr-um articol viitor !
   Din multitudinea de proiecte voi enumera cateva (informatiile de mai jos sunt culese anterior datei publicarii acestui material si pot interveni schimbari, dar pentru intelegerea fenomenului in ansamblu, le-am considerat a fi utile):
    Filabot: Plastic Filament Maker - proiect cu 156 sustinatori care a strans 32.330$ la un angajament de obiectiv de $10.000.
   Open Source Universal 3D Printer Extruder | DUAL EXTRUSION | - proiect cu 763 sustinatori care a strans $73.361 la un angajament de obiectiv de $5.000.
   HYREL 3D Printer - proiect cu 73 sustinatori care a strans $152.942 la un angajament de obiectiv de $50.000
   Bukobot 3D Printer - Affordable 3D with No Compromises! - proiect cu 290 sustinatori care a strans $167.410 la un angajament de obiectiv de $42.000
   B9Creator - A High Resolution 3D Printer - proiect cu 388 sustinatori care a strans $513.422 la un angajament de obiectiv de $50.000
   RoBo 3D Printer - proiect cu 1.251 sustinatori care a strans $649.663 la un angajament de obiectiv de $49.000
   Printrbot: Your First 3D Printer - proiect cu 1.808 sustinatori care a strans $830.827 la un angajament de obiectiv de $25.000
    Mai voi opri in continuare la un proiect care are dupa opinia mea (si se vede din desfasurarea evenimentelor, la momentul cand va scriu acest material) si nu numai, foarte mari sanse de reusita:

   3Doodler: The World's First 3D Printing Pen - de catre WobbleWorks.

   Proiectul are in momentul cand redactez acest material 21.248 sustinatori, a strans deja 1.896.773 $ la un angajament de obiectiv de 30.000 $.


   Dar mai intai se cuvine sa spun cateva cuvinte despre autorii acestui proiect, asa cum ne este descris mai jos:
   WobbleWorks este o companie de dezvoltare jucarii si robotica, cu idei mari. Misiunea lor este de a crea produse accesibile, care inspira si incanta clientii din intreaga lume.
   Fondata in 2011, WobbleWorks este condusa de Peter Dilworth si Bogue Maxwell, fabricanti de robotica si jucarii cu experienta. Peter a lucrat in laboratorul Leg si Media Lab al MIT (Massachusetts Institute of Technology), unde a contribuit la numeroase inovatii in domeniul roboticii. Max este un absolvent al programului Purdue University Computer Science. Experienta sa vasta cuprinde 3 ani ca manager de proiect R&D (Research & Development – Cercetare & Dezvoltare) la WowWee, unde a dat nastere la produse, inclusiv Rovio, mass-media RS si ChatterBots.
   La WobbleWorks, ei cred ca exista intotdeauna loc pentru mai multa distractie in lume! si, desigur, mai multe 3Doodles. Websites: the3doodler.com.
    Dar sa lasam mai bine sa vedem ce spun insasi autorii proiectului:
   
   E un stilou cu care se poate desena in aer! 3Doodler este stiloul de imprimare 3D pe care il puteti tine in mana. Ridica-ti imaginatia de pe pagina!

   Ce este asta?

   Ti-ai dorit vreodata sa poti ridica stiloul de pe hartie si sa vedeti desenul dumneavoastra sa devina un adevarat obiect tridimensional? Ei bine, acum puteti!
   3Doodler este primul stilou din lume si singurul stilou de imprimare 3D. Utilizand plastic ABS (material folosit de multe imprimante 3D), 3Doodler deseneaza in aer sau pe suprafete. Este compact si usor de utilizat, si nu necesita software sau calculatoare. Trebuie doar conectat la o priza de curent si puteti incepe sa desenati orice in cateva minute.
   Oh, si este, de asemenea, modul cel mai accesibil de a imprima 3D. Cu 3Doodler facem creatiile 3D distractive, accesibile pentru toata lumea.

   Cum functioneaza?

   Ca 3Doodler sa deseneze, aceasta extrudeaza material plastic incalzit, care se raceste rapid si se solidifica intr-o structura stabila, puternica. Acest lucru va permite sa construiasca cu usurinta o varietate infinita de forme si elemente! Cei mai multi oameni vor fi capabili de a desena instantaneu obiecte pe suport de hartie si dupa doar cateva ore de practica vor fi capabili sa faca obiecte mult mai complicate.
   3Doodler este un nou mod de a crea obiecte si lucrari artistice. Fie ca sunteti un artist, colectionar sau fanatic de imprimare 3D, nu puteti astepta pentru a vedea ceea ce este 3Doodle!

   Ce pot face cu 3Doodler?

   Exista mai multe moduri in care 3Doodler poate fi utilizat. 3Doodles poate crea forme plate si apoi desprinse de pe o bucata de hartie, ca obiecte 3D libere, sau in parti separate, gata de a fi unite tot cu ajutorul 3Doodler. Posibilitatile de creativitate sunt nelimitate, inclusiv:
   - forme de baza 3D si modele 3D
   - bijuterii, pandantive si ornamente suspendate
   - arta decorativa si decorare magneti de frigider
   - personalizare de obiecte de zi cu zi (iPhone, cutii/carcase, laptop-uri, pixuri, etc)
   - un mini turn Eiffel sau un teren de fotbal pentru oamenii tai Lego
   - si mult, mult mai multe ...
   3Doodler functioneaza pe aproape orice suprafata, inclusiv plastic, care permite utilizatorilor sa personalizeze elemente, cum ar fi carcasa iPhone, sau orice altceva ce simt ca 3Doodling o va putea face.    3Doodler poate fi utilizat chiar si pentru lucrari de reparatii minore.

    Sabloane 3Doodler.

   Suntem deosebiti de incantati de sabloanele 3Doodler - sofisticate seturi de sabloane pentru a va ajuta sa creati obiecte (cum ar fi minunatul nostru Turn Eiffel). Vom face aceste sabloane disponibile online pentru toata lumea. Pur si simplu imprimati cu 3Doodle fiecare parte in conformitate cu sablonul si apoi sa le ansamblati cu 3Doodler. Pe masura ce timpul va trece, comunitatea 3Doodler, va fi capabila de a crea sute (poate mii) de kituri de sabloane, care pot fi cu usurinta trimise prin e-mail si partajate cu prietenii.    Vom gazdui acestea pe site-ul nostru, the3Doodler.com, pentru oricine pentru a descarca si utiliza gratuit.
   Asteptam cu nerabdare sa vedem ce creaza oamenii si sprijinirea comunitatilor 3Doodler peste tot.

   Cele mai vandute in special catre Etsy.

   Suntem in colaborare cu unii vanzatori fantastici de pe Etsy, toti artistii cu produse din sarma, pentru a demonstra modul in care 3Doodler poate fi folosit pentru a crea obiecte frumoase si piese de arta. Suntem incantati sa lucram cu Bud Bullivant, Ruth Jensen (Sparkflight), Nakisha si Ele McKay pentru a aduce viziunea noastra la viata.
   Mai mult va veni pentru toti acestia intr-o actualizare! Bud, Ruth, Nakisha si Ele, suntem cu adevarat recunoscatori pentru sprijinul acordat!

   Componente 3Doodler & Accesorii:

   Stiloul: Stiloul 3Doodler este 180mm pe 24mm. Stiloul cantareste mai putin de 200 de grame sau 7 uncii (greutatea tipica a unui mar (apple ;)), desi ponderea exacta va depinde de specificatiile finale date de productie. Noi folosim o sursa de alimentare universala, astfel incat conditia sa aveti adaptorul corect pentru tara dvs., 3Doodler va functiona bine pe 110V sau 240V.
   3Doodler nu este o jucarie pentru copii (este recomandat pentru varsta 12 +). In timp ce plasticul este extrudat din 3Doodler este sigur de a-l atinge dupa ce a parasit stilou, stiloul in sine are un tip de metal care poate ajunge la 270C.
   Nu exista nici un motiv pentru orice utilizator sa atinga varful in timpul utilizarii, dar siguranta este pe primul loc, iar noi am creat serii video care vor explica modul de utilizare 3Doodler, care acopera diferite aspecte tehnice si masurile de siguranta necesare.
   Cerneala (de exemplu plastic ABS / PLA): 3Doodler utilizeaza fir de 3 mm de plastic ABS sau PLA ca si "cerneala" - la fel ca o imprimanta 3D. Fiecare 3Doodler sprijinit pe Kickstarter vine cu cel putin o punga de plastic, fiecare sac va contine zece fire cu lungime de 1ft din material plastic, si fiecare fir de 1 ft produce aproximativ 11 metri de distractie 3Doodling ... da, ai citit corect, 1 ft (1 ft = 1 picior = 12 inches = 304,8 mm = 30,48 cm = 3,048 dm = 0,3048 m) de plastic merge un drum foarte lung in 3Doodler.
   ABS-ul este unul dintre cel mai comun material plastic. Este folosit in cele mai multe dintre produsele de plastic din jurul vostru. PLA este ceea ce numim un "bioplastic". E facut din porumb, este biodegradabil si are o temperatura de topire mai mica decat ABS. Noi va oferim ambele variante la alegere, ca fiecare are propriile avantaje si dezavantaje.
   Ne propunem sa oferim materialul plastic vandute in bare subtiri (facandu-l usor pentru a comuta culorile si de a crea stiluri diferite), dar 3Doodler compatibil cu materialele plastice mentionate este, de asemenea, disponibil in bobine de 1 kg cu preturi intre 30 dolari la 55 $ de la o varietate de surse ... ca aici, aici, aici, aici si aici. Acesta nu este un model de cartus de cerneala.
   Aspecte distractive: In medie, o bobina de 1 kg de ABS de 3mm (diametru) contine aproximativ 360-370 de ft de material plastic. Asta inseamna aproximativ 3.960-4.070 ft de 3Doodling, sau echivalentul latimii a 3 cladiri Empire State.
   Viitorul 3Doodling: Avem o tona de idei pentru suplimente si accesorii care vor face 3Doodler chiar mai cool, mai util, distractiv si in general, awesomer (acesta este un cuvant?). Speram ca 3Doodler va fi un succes mare, astfel incat sa putem impartasi toate ideile noastre si sa va oferim chiar un 3Doodling mai distractiv ... care ne aduce la obiectivele noastre ...

   Avem o multime de lucruri pe care vrem sa va spunem despre 3Doodler, de aceea am creat o vasta sectiune FAQ pentru a raspunde la toate intrebarile dumneavoastra. si noi suntem in asteptare pentru a raspunde la orice intrebari in cazul cand ati putea avea alte intrebari!

   Riscuri si provocari.

   Am lucrat pentru 3Doodler aproape un an si initial era destinat sa se lanseze in luna decembrie 2012.
   L-am tinut in loc, astfel incat sa putem asigura ca prototipul a functionat perfect (verificati video, o face!) si astfel incat sa putem vorbi cu mai multe fabrici (si sa facem vizite aferente la Hong Kong si China).    Confortabil este ca noi putem livra acest lucru, vom lansa acum 3Doodler!
    Mai jos sunt cateva dintre principalele provocari pe care le vom aborda:

   Alegerea Fabricii: Ca in cazul oricarui element fizic, exista o serie de provocari pentru obtinerea dreapta (justa). Noi am facut parte din numeroase proiecte care le-am facut pentru dezvoltarea, in faza de productie, din fabrica si apoi in mainile consumatorilor. in timp ce experientele noastre au ajutat la pregatirea ne-a ajutat sa evitam capcanele majore, am fost foarte selectivi in alegerea noastra a fabricii, alegerea unui partener care stim ca putem lucra cu el si ca este perfect pentru nevoile noastre. Ei sunt suficient de mari pentru a realiza 3Doodler, dar fara a fi atat de mari incat sa fi pierdut podeaua din mijlocul magazinului, si au o echipa de dezvoltare mare. De asemenea, intentionam sa ne petrecem o mare parte din timpul personal la fabrica.

   Controlul de calitate: QC (Quality Control – Controlul Calitatii) bun este o preocupare majora a noastra. Cantitatea de comenzi de pe Kickstarter va determina modul in care vom gestionam acest lucru. Daca primim comenzi sub 1000 de unitati, vom testa manual 3Doodler fiecare, individual, toate, noi insine, la sediul 3Doodler din Boston. Daca am primit peste 1000 de comenzi, vom efectua toate QC la fabrica, cu ajutorul personalului QC dedicat, precum si cu inregistrari video transmise pentru fiecare 3Doodler care trece prin testare.

   Aceasta este despre cum veti obtine cel mai probabil 3Doodler in mainile dumneavoastra ASAP (cat mai curand posibil). Deci, va rog, duceti-va inapoi la partea de sus a paginii si contribuiti acum.

   Multumesc!

   Aici se incheie prezentarea acestui proiect sper foarte util si pentru aceia dintre dumneavoastra care vor sa contribuie la realizarea acestui proiect, o pot face oricand, cu orice suma (preferabil USD / $), direct la adresa de mai jos.

   Sursa: Kickstarter.com

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com