Mase-Plastice.ro
ABC
AliExpress by Alibaba.com
> Home > Blog 2012 >

DESIGN PLASTIC – 1.

   Astfel se intituleaza noua serie de articole dedicate DESIGNului produselor din PLASTIC. Asa cum arata si definitia cuvantului „design” - este o conceptie si o metodã de creatie care urmãreste sã asigure fiecãrui produs un înalt randament functional, însotit de un aspect agreabil. Unele designuri industriale au devenit cunoscute si „clasice”, putând fi considerate la fel de bine atât drept lucrãri de artã, cât si drept lucrãri de inginerie. Deasemeni, designerul stie cã functionalul, ergonomicul, esteticul si economicul conlucreazã pentru a se ajunge la eficientã. Iata mai jos cateva exemple de produse din plastic care prin proiect, desen/schita (de conceptie) intr-un cuvant designul lor reusit, s-au facut remarcate si au fost premiate, dupa cum urmeaza:
   1. Sticle transformate în scaun PET, care a câstigat premiul de top design plastic la NPE2012. Câstigãtorii celei de a doua competitie International Plastics Design Competition (IPDC) sponsorizata de asociatia industriei de mase plastice din SUA - SPI au adunat o gamã largã de aplicatii si multe dintre produse au încorporate utilizarea inovatoare a tehnologiilor în sprijinul obiectivelor de durabilitate.
   Scaunul cu design clasic din PET reciclat din sticle (butelii/flacoane) a castigat cel mai mare premiu Best in Show Award precum si un dispozitiv de centrifugare pentru eliminarea cojii de citrice care a câstigat People’s Choice Award.
   Concursul a atras 32 de produse si un juriu international format din nouã judecãtori a evaluat intrãrile de la NPE2012 si aratate la o expozitie special organizata. În plus fatã de premiile prezentate de judecãtori, produsele intrate au putut castiga si premiul People’s Choice Award pe baza de vot on-line si deschis pentru oricine din industrie. Scaunul "111 Navy", proiectat de EMECO si furnizorul de PET reciclat si injectie asistata cu gaz - BASF, a mai câstigat si premiile: „Buildings & Furnishings” si „Sustainable Consumer Product”.
(Sursa: ETMM)
   2. Produse durabile: pompa de lichid Genesys, proiectata de Millennium Mold Design pentru proprietarul de marca Multi-Duti Manufacturing, produsa (injectata) de Ci-Dell Plastics, cu materiale de la Bulk Molding Compounds si matrita realizata de Moldcraft.
(Sursa: ETMM)

    3. O singura piesa: O componentã injectata/turnata din plastic pentru un ansamblu de evacuare a apei, proiectat de MPC pentru proprietarul de marca Nissan, folosind materiale de la Solvay, utilaje de la Demag si scule (matrita) de la Industrial Molds.

(Sursa: ETMM)

    4. Alegerea expozantilor si vizitatorilor: Zip Zester, aparat pentru pentru înlãturarea cojii de citrice, proiectat de cãtre Grass Roots Industries pentru proprietarul de marca Zip Zester, produs (injectat) de Cashmere Molding folosind echipamente BATTENFELD, materiale de la EMS Grivory si scule (matrite) de la Questech Unlimited si China Monicom.

(Sursa: ETMM)

    5. Produse de consum: Purist Hydroflo – Sticlã pentru apã, proiectat de Harbor Fluid Products, pentru proprietarul de marca/brand Specialized Bicycle Components.

(Sursa: ETMM)

    6. Premiul 2 al juriului: seringa IML Syringe Barrel, proiectata de ech Mold, CBW Automation si Moldmasters, cu masini de la Milacron si materiale de la PolyOne.

(Sursa: ETMM)

    7. Proces durabil: Articol din spumã Poly-Lactic (PLA) pentru proprietarul de brand/marca si designerul Sekisui Plastics, care a fost de asemenea, responsabil pentru materiale, utilaje, scule (matrita) si turnare (injectare).

(Sursa: ETMM)

    8. Suita Visi de software CAD / CAM a ajutat la proiectarea unei lopeti de zãpadã rabatabile (pliabila). (Sursa: Vero).
   O lopata zapada pliabila, cu un mâner si douã balamale a fost proiectata si fabricata de specialistul in turnare (injectie) de mase plastice, Senior & Dickson Ltd. din Doncaster, Marea Britanie, cu ajutorul ajutorul suitei software de la Vero Software Ltd.
   Lopata este destinata în primul rând automobilistilor din cauza designului pliabil, dar lopata interschimbabila se face utila, de asemenea, in gospodãrii pentru cei care doresc sã pãstreze drumurile de acces curate de zapada si alte resturi.
   Cu o experienta in turnare prin injectie, producerea de scule (matrite) si prototipuri rapide, Senior & Dickson Ltd. poate dezvolta astfel usor idei de la concept, pana la productie.

   Modulul de modelare VISI a fost folosit pentru a proiecta mânerul de la zero si apoi sã-l consolideze, prin adãugarea mai multor nervuri la modelul original. Software-ul a fãcut usoara aplicarea modificãrilor la insertii din scule. Bazat pe Parasolid kernel – standard in industrie, Visi oferã utilizatorilor flexibilitatea de a construi, edita, deforma si repara date complexe 3D.
   Odatã ce modelul a fost finalizat, compania a folosit pentru a proiecta sculele 3D (matrita) acelasi softaware VISI. Matrita pentru capul de lopata este realizat din otel P20 pretratat si procesat (injectat) cu PP – polipropilena reciclata, rezistenta la oboseala. Mânerul de lopata si mecanismul de pliere sunt produse din policarbonat de înaltã performantã într-o matritã prelucrata din otel cãlit H13.


   Sursa: ETMM

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com