Mase-Plastice.ro
ABC
AliExpress by Alibaba.com
> Home > Blog 2012 >

Plasticul conduce spre "auto" mai usoare. - 2.

   Continuand seria "Plasticul conduce spre "auto" mai usoare", astazi va prezint alte cateva realizari importante, dupa cum urmeaza:

   1. SABIC Innovative Plastics a aratat un modul de usã cu o sinã integratã de folosire a ferestrei fãcuta din rãsinã STAMAX - polipropilenã cu fibra lunga de sticla. Modulul de usã a ajutat Hyundai-Kia Motors sa castige premiul Society of Plastics Engineers Innovation Award, in 2010.
   Redesign-ul folosind acest material cu 30 la suta fibra lunga de sticla, a înlocuit otelul, în toate cele patru panouri de usi, reducand greutatea totalã a vehiculului cu aproximativ 2 kg si a permis integrarea a 21 de componente într-o singurã piesa turnata prin injectie in matrita, si de a reduce costurile totale de sistem, combinând cinci procese de asamblare, într-un singur proces de ansamblare.   (Sursa: SABIC)

   2. Ford Motor Co.'s utilizeaza de la Trexel, procesul „MuCell" - proces de injectare microcelulara in matrita, în noul panou de instrumente de evacuare a aerului si a ajutat Ford sa câstige premiul Society of Plastics Engineers Innovation Award in 2011.
   Crearea structurii de evacuare Ford a panoului de instrumente din spuma microcelulara Trexel a redus greutatea sa cu mai mult de o jumãtate de kilogram, proprietãþi mecanice îmbunãtãþite, si a redus durata ciclului de injectie cu 15 la sutã si tonajul (forta de strangere) de injectie cu 45 la sutã faþã de turnarea prin injecþie solidã. Acesta este primul panoul de instrumente ºi cel mai mare component auto, care a fost modelat (turnat prin injectie in matrita) cu ajutorul procedeului „MuCell”.   (Sursa: Trexel)

   3. Trexel a aratat mai multe piese de automobile la NPE 2012 fãcute cu procesul MuCell. Greutatea panoului de instrumente Volkswagen Golf 7 arãtat acolo, a fost redus cu 15 la sutã, sau 500gm, mai mult de o jumãtate de kilogram, în comparaþie cu panoul de instrumente de pe modelul Golf precedent.
   Utilizarea microcelulara a procesului de injectare MuCell a redus, de asemenea, temperaturile de procesare, reducând astfel timpul ciclului de injectie pentru reperul Volkswagen.   (Sursa: Trexel)

   4. Teknor Apex – producator de compounduri personalizate din plastic, a introdus BioVinyl compusi flexibili de vinil, care încorporeazã Dow Electrical and Telecommunications' ECOLIBRIUM, liberi de ftalati (phthalate-free), bazati pe bio-plastifianti.
   Acestea þintesc mai multe aplicatii, inclusiv auto, ca aceste fereastre de masina încapsulate, turnate-peste sticlã.   (Sursa: Teknor Apex)

   5. 3M a arãtat o nouã versiune a acesteia de înaltã rezistentã bule de sticla pentru piese mai usoare in greutate, din cauciuc si din material plastic, în aplicatii auto, printre altele. Noul material, iM16K, este proiectat special pentru a supravietui proceselor de turnare prin injectie si a procesului de amestec, cu o tãrie de rupere mai mare de 16.000 de PSI.
   Bulele de sticla 3M au îmbunãtãþit stabilitatea dimensionala, în timp ce a redus greutatea cu 15 la sutã sau mai mult în cazul umplerii sistemelelor pe bazã de rãºini din polipropilenã, si 18 la suta sau mai mult în cazul sistemele de rasini de nylon cu fibra de sticla.   (Sursa: 3M)

   6. Bateria General Motors pentru Chevy Volt a fost conceputa pentru a utiliza un canal de lichid pentru controlul temperaturii bateriei. Atât costul cat si greutatea au fost salvate prin proiectarea piesei cu Ultramid BASF 1503-2F, care este PA 66 rezistenta la hidroliza, umpluta cu un procent de 33 la suta sticlã.
   Cele 135 de cadre de celule ale bateriei necesare în acumulatorul complet, isi menþin atât stabilitatea dimensionala cat si rezistenta la hidroliza pe durata ciclului de viatã a bateriei.(Sursa: BASF)

   7. Una dintre cele mai impresionante aparitii Sabic, la NPE 2012 a fost un imens, alb, carenaj de cabina (de acoperis) a unui camion greu Volvo model 2013.
   Carenajul cabinei (de acoperis) este realizat in intregime din SABIC – Cycoloy - policarbonat / rãºinã ABS, pe care compania o reclama ca primul carenaj de acoperiº modelat prin injecþie din industria de camioane.    (Sursa: SABIC)

   8. Proiectat de BASF pentru motorul HEMI de 5.7 litri al lui Chrysler Jeep Grand Cherokee 2010, acest modul termoplastic de baie de ulei are un design îmbunãtãþit de canalizare a uleiului, fata de sistemele tradiþionale metalice, în mai multe moduri.
   Îmbunãtãþirea majorã este reducerea greutatii panoului (tavii) cu 40 la sutã, precum si reducerea costurilor de investiþii pentru scule cu 50 de procente. Modulul de plastic a eliminat patru operaþiuni separate a procesului de asamblare, reducând si mai mult costurile si complexitatea de asamblare a motorului. Acesta este realizat din BASF Ultramid B3ZG7 OSI, o poliamidã 6.    (Sursa: BASF)

   9. SABIC a prezentat policarbonatul Lexan SLX ºi Cycoloy - PC / ABS pe care Equipment Technologies il utilizeazã pentru a face dura capota rosie sa merga pe pulverizator sau agricol Apache.
   Noua formula a fost dezvoltata pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de performantã dintre fibra de sticlã si metal, cum ar fi fisuri sau disparitia culorii de la expunerea la temperaturi ridicate si la lumina ultravioleta. Rãsinã SABIC Lexan SLX este co-extrudata peste rãºina Cycoloy si formata in vid, reducand astfel greutatea cu pânã la 63,5 kg, comparativ cu capotele anterioare din fibrã de sticlã.    (Sursa: SABIC)

 

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com