Mase-Plastice.ro
ABC
> Home > Blog 2010 >

HP ia imprimanta 3D în birou.

   HP a lansat prima sa imprimanta 3D cu dorinta de a exploata potentialul de piatã pentru modele si prototipuri, sã creascã prin plasarea imprimantei într-un mediu de proiectare, pe birou.
Douã modele de imprimante HP Designjet 3D au fost lansate astãzi cu preturi incepand de la mai jos de 13.000 € pentru modelul entry-level, care face modele dintr-un material de ABS de culoarea fildesului. Al doilea model poate produce piese unice de ABS folosind opt culori diferite si poate construi piese cu 30% mai mari.
   Acestea sunt initial comercializate în Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie. Pietele tintã includ ingineri si designeri în domeniul auto, industria aerospatialã, a produselor electronice de consum si echipamente de afaceri, plus centrele de educatie si învãtãmânt.
   HP are scopul de a repeta pe piata imprimantelor 3D ceea ce a fãcut acum 30 de ani, prin oferirea imprimantelor color mari 2D in studiourile de design, a declarat Phil Oakley, Manager de proiectare pentru Marea Britanie ºi Irlanda.
   Oakley a spus jurnalistilor, la un briefing de pre-lansare, cã HP a recunoscut ca maturarea si curãtarea sunt "bariere mari la adoptarea de imprimante 3D". Calitatea si fiabilitatea au fost, de asemenea, criteriile de selectare HP a tehnologiei Stratasys, fata de alte tehnologii aditive examinate.
   Imprimantele utilizand Stratasys, tehnologie brevetata de Fused Deposition Modeling (FDM) – modelare prin sudare de depunere, care lasã putine deseuri. HP a mers un pas mai departe prin adaugarea unui sistem de spalare care îndepãrteazã suportul de material folosit pentru a construi. Sistemul de spãlare este o unitate de sine stãtãtoare care utilizeazã apã si un detergent care poate fi eliminat în conditii de sigurantã prin sistemul de drenaj al biroului.
   Santiago Morera, vice-presedinte de afaceri HP formate mari de imprimare si GM, a declarat: "accesibilitatea imprimantei HP Designjet 3D înseamnã cã întreprinderile care opteazã pentru aceste produse sunt susceptibile de a vedea un randament al investiþiilor foarte repede. Dacã acestea sunt externalizate, doar cinci-zece modele pe lunã, imprimanta se poate plãti pentru ea însasi într-un an si dacã doar o eroare (de proiectare) este detectata înainte de producere, se pot salva potential mii de produse. "

   Dar imprimarea 3D scurteaza mutarea de la birou in casa , un drum lung terminat, au spus directori HP Marea Britanie. Cu toate acestea, au spus cã ar putea vedea un viitor în cazul în care furnizorii de servicii de imprimare ar putea schimba piesele de schimb comandate de cãtre consumatori.
   În cadrul acordului dintre HP si Stratasys, acesta din urmã nu va mai vinde masini similare uPrint în aceleasi tãri in care HP le vinde. Stratasys va continua sã îsi vândã imprimantele 3D de formate mai mari în tãrile respective.
   Sursa articol: PRW
   Pentru mai multe informatii / noutati din domeniul maselor plastice puteti apela sectiunea „Reciclare” sau mai exact pagina: "Reciclare plastic" a web siteului Mase-Plastice.ro.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com