Mase-Plastice.ro
ABC
AliExpress by Alibaba.com
> Home > Blog 2010 >

Axion da plasticelor reciclate o lovitura - de cafeina.

   Mese si scaune facute cu cafea reziduala de la cappuccino, experienta la un nivel cu totul nou, datorita unui polimer unic cu aroma de cafea dezvoltat de Axion Polymers pentru reprelucrare, o intreprindere pentru design industrial si dezvoltare produs, cu sediul in Londra. Axion – amestec din DEEE si deseuri din materiale plastice post-consum, cu zat de cafea uzat colectat de la birourile, cafenelele si fabricile din capitala, pentru a face granule"aromatice". Reprelucrat si turnat în foi de plastic pentru a crea Çurface (suprafatã pronuntata) - un produs cu suprafata tare, revolutionar si versatil, cu un miros slab de cafea.  
    Axion, un specialist de reciclare a plasticului, considerã cã este prima datã cand deseurile de la o bautura popularã în toatã lumea a fost utilizat în acest fel. Reprelucrat comercial, a fost lansat materialul "tactil" - descris ca o încrucisare între piele de culoare închisã si lemn - in Martie la Ecobuild 2010, cea mai mare expozitie de design ecologic si constructii din Marea Britanie, la Londra, unde a avut loc debutul sãu ca obiect de mobilier, realizat din material reciclat, a atras un interes considerabil . Directorul de reprelucrare Adam Fairweather sperã ca ideea lui va prinde, în special în unitãtile de catering pentru care acesta are relevanþã deosebitã. Inspiratia a venit la el (literalmente) în timpul unei pauze de cafea, în timp ce cerceta modalitãþi de a adãuga o nouã valoare mai mare perceptual deseurilor non-reciclate .... cum ar fi cafeaua. "Cafeaua este un produs, tranzactionat la nivel global si foarte considerata în cultura contemporana, asa ca a fost o alegere evidenta pentru a utiliza deseurile produsului ca o modalitate de a comunica un mesaj mare în proiectarea durabilã si functionalã", explica el. "Este un punct mare de vedere în care se angajeazã într-adevãr consumatorul cu povestea produsulelor asupra mediului" Adam crede ca existã un mare potential pentru Çurface, având în vedere în special fluxul considerabil a deseurilor la sursã, care altfel ar fi depozitate. Zatul de cafea uzat este curãþat si sterilizat înainte de a fi amestecat si transformat în placi. El adaugã: "In fiecare luna Regatul Unit importa 14.000 de tone de cafea de la care existã deseuri din belsug, de multe ori într-o formã purã care pot fi separate cu uºurinþã pentru reciclare. Lucrãm cu Axion-ul pe diferite produse compuse din cafea pentru a extinde filozofia reprelucrarii în domenii noi, interesante". Steve Bell, Senior Dezvoltare Produs la Axion Polymers, spune cã acest succes deschide posibilitãti pentru alte aplicatii "mirositoare" in materiale din plastic reciclat . "Avem capacitatea de a face lucruri inteligente cu materialele reciclate si suntem constienti ca oricine altcineva poate folosi cafeaua în acest fel", adaugã el. "Cu sigurantã, dã polimerului o atractie diferita ... si unde mirosul de cafea în fabrica persista si douã zile dupã aceea.", a adaugat el. Axion Polymers, parte a grupului Axion care a dezvoltat si opereazã resusrse inovatoare de recuperare si solutii de prelucrare pentru reciclare a deseurilor. Grupul lucreazã cu o gamã largã de clienti în cadrul procesului de reciclare in industrie cu privire la dezvoltarea practica de prelucrare si metode noi de colectare. Pentru mai multe informatii, contactati Axion Polymers.
   Pentru mai multe informatii / noutati din domeniul maselor plastice puteti apela sectiunea „Reciclare” sau mai exact pagina: "Reciclare plastic" a web siteului Mase-Plastice.ro.
 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com