Mase-Plastice.ro
ABC
AliExpress by Alibaba.com
> Home > Blog 2010 >

Refoflosire in domeniul mase plastice. 3R – Reducere – Refolosire - Reciclare.

   Am introdus o noua pagina in sectiunea Reciclare intitulata sugestiv Refolosire, care sper sa contribuie la educatia pentru cei 3R – ReducereRefolosireReciclare. Primul exemplu de refolosire dat este sticla PET returnabila, care, daca va mai aduceti aminte, a fost lansata de compania PEPSI, dar pentru ca piata nu era pregatita pentru asa ceva, nu s-a bucurat de un real suscces. La vremea respectiva (aici puteti chiar gasi un studiu al viitorului sticlei PET returnabile), a reprezentat un pas inainte in inovatia produselor si ambalajelor. Cred ca relansarea acestui concept, acum, cand se pune accent pe cei 3R si mentalitatea este mai diferita, ar avea sorti de izbanda. Am mai gasit producatorul Sinalco, care foloseste acest tip de ambalaj.
   In continuare puteti urmari o serie de link-uri care sper sa va mai descreteasca fruntile, o colectie de videoclipuri pentru nostalgici, aducere aminte reclame PEPSI: aici sau aici ; Michael Jackson Pepsi Generation  sau direct de pe YouTube Pepsi's Channel,  precum si un articol recent aparut.
   Pentru mai multe informatii / noutati din domeniul maselor plastice puteti apela sectiunea „Informatii” sau mai exact pagina: "Noutati" a web siteului Mase-Plastice.ro.

   Refolosirea obiectelor pe care le avem deja este esentiala pentru a preveni producerea deseurilor. Refolosirea e mai buna decat reciclarea, deoarece nu presupune consum aditional de energie pentru procesarea obiectelor. In plus, anumite materiale nu pot fi reciclate.
    Pentru ca ne ajuta sa minimizam impactul pe care-l avem in mediu, prevenind depozitarea deseurilor la gropile de gunoi. Minimizarea gunoiului pe care-l producem zi de zi reduce nevoia de materii prime (care vin din resurse naturale) si scade cantitatea de gaze si substante eliberate in atmosfera de-a lungul ciclului de viata al unui produs (de exemplu, prin extractia de materie-prima, distribuirea produsului, folosirea lui si indepartarea lui).

   Dar sa trecem acum, la lucruri mai concrete si sa aratam cateva exemple si idei de refolosire gasite pe Internet si care sper sa ajute la constientizarea importantei acestei modalitati si sa schimbe mentalitatea.
   Primul exemplu de refolosire, este sticla PET returnabila, care, daca va mai aduceti aminte, a fost lansata de compania PEPSI, dar pentru ca piata nu era pregatita pentru asa ceva, nu s-a bucurat de un real suscces. La vremea respectiva (aici puteti chiar gasi un studiu al viitorului sticlei PET returnabile), a reprezentat un pas inainte in inovatia produselor si ambalajelor. Cred ca relansarea acestui concept, acum, cand se pune accent pe cei 3R si mentalitatea este mai diferita, ar avea sorti de izbanda. In zilele noastre, am mai gasit producatorul Sinalco, care foloseste acest tip de ambalaj.

   Un nou concept (amintit in sectiunea Reciclare) denumit Regandire, adica proiectarea produsului nou tinand cont si de o refolosire a lui ulterioara (eventual in alte scopuri). Este vorba, dupa cum v-ati dat bine seama, de o banala sticla din PET dar care datorita formei si functiei, capata o noua valoare, aceea de refolosire ulterioara, pentru un nou produs, cu O cheltuieli. Astfel de idei de produs si o astfel de gandire, mai bine spus de regandire a produsului poate fi mult mai viabila in conditiile actuale de piata. Nu este greu de realizat (este la fel de realizabil ca si oricare sticla din PET), implica aceleasi costuri de realizare, tot ce va trebuie este o idee noua, care sa revolutioneze produsul banal si sa il transforme. Dupa consumarea bauturii, puteti reumple sticla cu apa sau nisip si obtineti o gantera pentru exercitii fizice. Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici. sau puteti vizita pagina designerului Jin Le
   Cum sa faci un dispenser de pungi de plastic, refolosind un produs din plastic? Simplu! Asa cum puteti vedea in imaginea alaturata, se poate obtine dintr-un bidon de PE extrudat. Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici.
   Pentru iubitorii de flori, am gasit o metoda interesanta de a reutiliza sacosele de plastic, confectionand flori artificiale facute manual. Imaginatia dumneavoastra sper sa infloreasca in gasirea de noi forme si culori pentru aceste minunate produse. Pentru mirosul preferat, puteti parfuma produsul ! Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici.
  Dispozitiv ornat prajituri. Foarte folositor in bucatarie, acest dispozitiv poate fi confectionat din produse de plastic si astfel putem refolosi: o punga, o sticla PET si dopul (cu garnitura).
  Si daca cumva nu aveti in ce sa va puneti sendwichi-ul cand plecati la servici, iata o idee pentru revalorificarea cutiei de CD-uri. Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici.
  Daca aveti gradina si nu stiti ce puteti folosi pentru containere sau ghivece va sugeram sa refolositi galetile de var lavabil (10, 15, 20 L). Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici sau pentru informatii cum puteti obtine un cos pentru compost, puteti accesa direct aici.

  Refolosire anvelope cauciuc. Iata un subiect care poate revolutiona deseurile din cauciuc cu un efort minim de resurse si fara a polua. Acestea pot fi folosite cu succes pentru ziduri contra alunecarilor de teren, ghivece de flori si chiar pana la constructia unor case. Pentru mai multe informatii suplimentare puteti accesa direct aici.

   O alta pagina interesanta o puteti gasi la Revista-Atelierul.ro sau Tutorialul publicat de Veroicono unde puteti vedea alte metode de refolosire a produselor din plastic. Alte nume consacrate ca: Gulnur Ozdaglar, Michelle Brand, Miwa Koizumi, si Susanne Schmidt, va pot inspira deasemeni pentru a crea noi produse prin refolosirea plasticului.
    Pe aceasta tema voi mai reveni pe masura ce vor aparea noutati. Daca doriti, puteti contribui si dvs., oricand ideile si sugestiile fiind binevenite.

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com