Mase-Plastice.ro
ABC
AliExpress by Alibaba.com
> Home > Blog 2010 >

Reducere in domeniul mase plastice. 3R – Reducere – Refolosire - Reciclare.

   Am introdus o noua pagina in sectiunea Reciclare intitulata sugestiv Reducere, care sper sa contribuie la educatia pentru cei 3R – ReducereRefolosireReciclare.
   Pentru mai multe informatii / noutati din domeniul maselor plastice puteti apela sectiunea „Informatii” sau mai exact pagina: "Noutati" a web siteului Mase-Plastice.ro.

   Reducerea consumului este cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem pentru mediu, cea mai potrivita metoda de a-l proteja. Asta inseamna ca vom cumpara mai putine obiecte, vom arunca mai putine la gunoi si deci nu vom mai avea problema acestuia! Consumul minim este cel mai prietenos comportament fata de mediu.
    Pentru ca ne ajuta sa minimizam impactul pe care-l avem in mediu, prevenind depozitarea deseurilor la gropile de gunoi. Minimizarea gunoiului pe care-l producem zi de zi reduce nevoia de materii prime (care vin din resurse naturale) si scade cantitatea de gaze si substante eliberate in atmosfera de-a lungul ciclului de viata al unui produs (de exemplu, prin extractia de materie-prima, distribuirea produsului, folosirea lui si indepartarea lui).
    Sa dam acum cateva exemple practice de a reduce consumul, in cazul nostru de mase plastice (materie prima) sau de energie:
 - folosirea unui procent cat mai mare de deseuri reciclate in compozitia produselor, pe cat este posibil;
 - alegerea optima nu numai a tipului de material folosit ci si a compozitiei finale ale acestuia (aditivi, stabilizatori, coloranti, etc, folositi) in functie de cerintele produsului;
 - alegerea optima a procedeului de fabricatie al produsului respectiv (cu consumurile si costurile pe care le implica acestea, de exemplu: injectie, extrudere, termoformare, etc.);
 - folosirea inca din procesul de proiectare, a elementelor de optimizare, acum la indemana (CAD, CAM CAE, FEA, etc.), care duc la reducerea greutatii, cresterea rezistentei produsului, etc;
 - introducerea produselor cu continut 100% reciclat sau reciclabile acolo unde este permis;
 - folosirea adaosurilor de umplutura (de exemplu lemn) in compozitia produselor care se preteaza (vezi de exemplu wood-plastic) sau a materialelor compozite (compuse din mai multe tipuri de materiale); Aici cred ca Romania ar putea avea un cuvant de spus, mai ales ca am fost unul din cei mai mari producatori de mobila si ca sectorul prelucrarii lemnului (chiar daca acum este preponderent pentru export) ar putea avea de castigat de pe urma valorificarii deseurilor de lemn.
   Dar iata si cateva idei interesante gasite pe Internet care se refera la un alt aspect al reducerii:

 - fabricarea unui produs care sa inglobeze de fapt 3 produse (daca tot este vorba de 3R). Acest tacam universal, as putea spune, contine lingura (lingurita) - furculita - cutit si astfel, in loc sa cumparam 3 produse separat, putem cumpara un singur produs, care sa indeplineasca toate cele 3 functii ale produselor individuale. Tot aici putem remarca si reducerea cheltuielilor, caci un singur produs nu poate ajunge la 3 preturi insumate al celor trei produse. Am atins astfel scopul, de a consuma mai putina materie prima.

    Pe aceasta tema voi mai reveni cu informatii, pe masura ce vor mai aparea, desigur si cu ajutorul dvs !!!

 
Promovare: compania / produs / serviciu in domeniul mase plastice.


 †††
comments powered by Disqus


[ top ] [ Harta site ]
Promovare gratuita 30 zile pentru compania / produsele / serviciile dvs..
> Banners:
Masini de injectie si echipamente periferice (roboti, automatizari si accesorii) ENGEL.
Articole tehnice cauciuc | Produse injectate din plastic | Procesare injectie plastic
Plastice.biz
E-Plastic.ro
3D Gifts Cards
Banner Firma/Compania dvs.
> Produse recomandate:
Intretinere (mentenanta, curatare) Ulei ENGEL OM 1.0 / 3.0 / 5.0
> Linkedin:
View Silviu Ghetiu's profile on LinkedIn
LinkedIn Grup: Mase plastice (PLASTIC) in Romania.

Subscrie lista email Mase-Plastice.ro

copyright  papagali  Mase-Plastice.ro; Web Design: Silviu Corneliu GHETIU; Web Hosting: 1and1.com